Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Οι κωλοτούμπες κι η καλτσοδέτα της Καϊλή...

Άρθρο του Σωτήρη Ξενάκη

Ο πρωθυπουργός πριν από μερικές μέρες ανακοίνωσε μετά από την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση των μελών του να γίνει δημοψήφισμα για την νέα δανειακή σύμβαση της χώρας.

Λίγα 24ωρα μετά κι αφού ο κ. Παπανδρέου εκλήθη εσπευσμένα στις Κάννες για τα...περαιτέρω, αρχίσαμε να μαθαίνουμε τις αντιρρήσεις που είχε για το δημοψήφισμα σχεδόν το...μισό υπουργικό συμβούλιο, μεταξύ των οποίων και ο κ. Βενιζέλος ο οποίος το είχε χαρακτηρίσει «εκτονωτικό και λυτρωτικό».

Αλλά και ο κ. Παπανδρέου βλέποντας το άγριο ........

στρίμωγμα και την προοπτική να τον καταπιούν...αμάσητο πριν καν ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή , έσπευσε να μαζέψει τα του δημοψηφίσματος άρον άρον. Ήταν - βλέπετε- κι αυτό το ...άγριο ξύλο που εισπράξαμε από όλον τον πλανήτη και -κυρίως -από τους δανειστές μας.

Στο ενδιάμεσο όλων αυτών κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άσκησαν σφοδρή δημόσια κριτική στον πρωθυπουργό, ανάλογη και χειρότερη με αυτή που του ασκούν κόμματα της αντιπολίτευσης. »Εκτός τόπου και χρόνου» του είπε ότι είναι η Βάσω Παπανδρέου ενώ ο κ. Δημήτρης Λιτζερης έκανε ένα βήμα παραπάνω και είπε ότι ο κ. Παπανδρέου αποτελεί παρελθόν! Ο τελευταίος, πληροφορούμαι πώς τις τελευταίες ώρες από το «δεν ψηφίζω» μετατοπίστηκε προς το... «θα δούμε»...

Δεν γνωρίζω τι θα κάνουν στην αποψινή ψηφοφορία ο κ. Λιτζέρης, η κυρία Παπανδρέου και οι υπόλοιποι βουλευτές που έσερναν τα εξ αμάξης όλη τη μέρα χθες στην ηγεσία τους. Υποπτεύομαι πάντως πώς αν ρωτήσει κάποιος σήμερα τον ...άντρακλα υπουργό ο οποίος ειρωνεύτηκε την Ευα Καϊλή λέγοντας «σιγά την καλτσοδέτα» αυτός θα πει: «Παρεξήγηση βρε παιδιά...Για την δική μου καλτσοδέτα μιλούσα»

i efhmerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.