Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Στις 4 η ορκωμοσία της κυβέρνησης, οι εμπλοκές στα πρόσωπα έφεραν καθυστέρηση

Κορυφώνονται αυτή την ώρα οι διεργασίες για τον σχηματισμό της κυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο, ενώ τα πρώτα τηλεφωνήματα στα πρόσωπα που θα κληθούν να αναλάβουν υπουργικά χαρτοφυλάκια έχουν αρχίσει από τις 12 το μεσημέρι. Ωστόσο, λόγω διαφόρων εμπλοκών που έχουν παρουσιαστεί, η ορκωμοσία μετατέθηκε για τις 4 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, αντιπρόεδροι της ............

κυβέρνησης αναλαμβάνουν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος φαίνεται ότι διατηρεί και το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Οικονομικών, και από τη ΝΔ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Υποψήφιο για τη θέση του αντιπροέδρου εμφανίζεται και το όνομα του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Στο υπουργείο Εξωτερικών πηγαίνει ο Σταύρος Δήμας.

Υπουργός Εσωτερικών θα αναλάβει ο Τάσος Γιαννίτσης -άνθρωπος εμπιστοσύνης του νέου πρωθυπουργού- με αναπληρώτρια υπουργό τη Φώφη Γεννηματά.

Στο υπουργείο Υγείας παραμένει ο Ανδρέας Λοβέρδος και στο υπουργείο Ανάπτυξης παραμένει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Επίσης, παραμένει στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ο Φίλιππος Σαχινίδης. Στο οικονομικό επιτελείο αναμένεται να ενταχθεί και ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά Γιάννης Μουρμούρας.

Ο Κ.Αρβανιτόπουλος αναμένεται να αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας υπό την Άννα Διαμαντοπούλου που διατηρεί τη θέση της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στα υπουργεία τους παραμένουν οι Δ.Ρέππας, Γ.Κουτρουμάνης, Γ.Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου -εκτός αν αλλάξει την τελευταία στιγμή- και Μ.Παπαϊωάννου.

Αντιθέτως ο Χ. Καστανίδης δεν θα συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.