Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Μέχρι την Παρασκευή θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα Διαβάστε περισσότερα: http://freegreecenow.blogspot.com/2011/10/blog-post_3

Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πέμπτη αξιολόγηση του... ελληνικού προγράμματος.Η ανάλυση θα εξετασθεί στο Eurogroup της Παρασκευής το οποίο αναμένεται να εγκρίνει τα συμπεράσματα της τρόικας και ακολούθως την εκταμίευση στις της επόμενης δόσης του ευρωπαϊκού δανείου προς την Ελλάδα ύψους 5,8 δισ. ευρώ, στις αρχές Νοεμβρίου.

Ταυτόχρονα με την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού .........

χρέους που έχει συντάξει η τρόικα, αναμένεται και η έκθεση του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αύριο, Πέμπτη, ο διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Ταμείου Τζέρυ Ράις, αναμένεται να δώσει διευκρινίσεις για τις διαπιστώσεις του ΔΝΤ επί του ελληνικού προγράμματος, σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον. Ο κ. Ράις θα ανακοινώσει και το πότε θα συγκληθεί το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να εγκρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 2,2 δισ. ευρώ.

Και στις δύο εκθέσεις θα αναφέρεται πως η τρόικα κατέληξε σε συμφωνία με τις ελληνικές αρχές επί των οικονομικών και χρηματοπιστωτικών πολιτικών που απαιτούνται προκειμένου το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης να επανέλθει στη σωστή πορεία υλοποίησης και θα τονίζεται ότι είναι απαραίτητο οι ελληνικές αρχές να επιμείνουν περισσότερο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα και την οικονομία γενικότερα, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η περαιτέρω μείωση του ελλείμματος με κοινωνικά αποδεκτό τρόπο και να δημιουργηθούν οι όροι που θα επιτρέψουν την ανάκαμψη.

eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.