Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Εφημερίδα "ΦΩΝΗ": ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «COSTA NAVARINO»

Τα «σκηνικά» της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή πάνω στην άμμο που δεν έδειξε η «Ελευθερία»…

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ πράγματι η επιλογή του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, τον οποίο «απήγαγε» από τη Χίο με ελικόπτερο ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, όπως μας πληροφόρησε η «Ελευθερία» που ανέλαβε «εργολαβικά» την αποκάλυψη της είδησης και της «απαγωγής» του διάσημου Έλληνα σκηνοθέτη, ώστε να τον φέρει στην Costa Navarino, όπου θα γίνουν γυρίσματα της ταινίας «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» και αναφέρεται στη ζωή του εθνικού ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη.

Μάλιστα στο δεύτερο μέρος της «δημοσιογραφικής(;) ...........

εργολαβίας», η «Ελευθερία» παρουσίασε μαζί με συνέντευξη του σκηνοθέτη και τα σκηνικά της ταινίας που ήδη στήνονται στην Costa Navarino.

Σήμερα η «Φ» αποκαλύπτει τα άλλα… σκηνικά, για τις ανάγκες της ταινίας προφανώς, που δεν έδειξε ή απέκρυψε η «Ελευθερία». Πρόκειται για ένα επιβλητικό σκηνικό, όπου ήδη έχει αρχίσει να γίνεται η επιλογή δευτεροκλασάτων ηθοποιών και κομπάρσων, που όπως φαίνεται και σε μία από τις αποκλειστικές φωτογραφίες, τις οποίες μας έστειλε… ναυτικός καμικάζι, θα είναι πολλοί! Πρόκειται για μεγαλοπρεπείς, αντάξιες προφανώς της ταινίας, κατασκευές πάνω στην άμμο δίπλα στη θάλασσα, ίσως το σενάριο να περιλαμβάνει και σκηνές από θαλάσσια μπάνια, αφού, όπως είπε στη συνέντευξή του ο σκηνοθέτης, «στις δύσκολες στιγμές πρέπει να γίνονται μεγάλα πράγματα στην τέχνη»! Και όχι μόνο, θα προσθέταμε εμείς…

Επί τη ευκαιρία τι λέει ο… σκηνοθέτης γι’ αυτά τα χλιδάτα σκηνικά και τι λέει ο «εργολάβος» της «Ελευθερίας» που δεν τα είδε ή τα απέκρυψε; Και τι θ’ απογίνουν άραγε μετά την ολοκλήρωση των… γυρισμάτων της ταινίας «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι»; Απαιτούνται απαντήσεις στις δύσκολες εποχές που ζούμε, καθ’ ότι ακούει ο λαός, ο μόνιμος κομπάρσος και πάντα προδομένος, «χαβιάρι» έστω και κινηματογραφικό και… βγάζει σπυράκια!!!

Θ.Τ.

Υ.Γ.: Δεν παίρνω όρκο, αλλά όπως με πληροφόρησαν έγκυροι καλλιτεχνικοί κύκλοι των Αθηνών, η «εργολαβία» προβολής του θέματος ανατέθηκε στην «Ελευθερία», αφού έγιναν δεκτοί οι όροι της για την… πρόσληψη δέκα κομπάρσων επιλογής του εκδότη της, ο οποίος μάλλον θα αναλάβει, κατά τις ίδιες πληροφορίες, βοηθός σκηνοθέτη, προφανώς, «εκπροσωπώντας» τον χορηγό Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο. Η πληροφορία ότι ζήτησε από το σκηνοθέτη να «πειράξει» και το σενάριο της ταινίας ελέγχεται ως ανακριβής και πάντως συνάντησε τη σθεναρή άρνηση του Γιάννη Σμαραγδή. Για να δούμε… τι θα δούμε στη συνέχεια! Λέτε να δούμε τον Πλεμμένο, προφανώς στη θέση του Αχιλλέα, ως «πειρατή κουνουπομάχο να… σπαθίζει τα ανωφελή έντομα με το ξίφος του»;

Από την εφημερίδα ΦΩΝΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.