Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Επιστολή Αναγνώστη: Τι συμβαίνει στην Τριφυλία;

Αγαπητοί συνδημότες του Δήμου Τριφυλίας, παρακολουθούμε όλοι τον τελευταίο καιρό, να υλοποιούνται αυτά που φοβόμαστε άμα την εφαρμογή του Καλλικράτη.

Η εφορία των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων έκλεισαν, και παραμένει αυτή της Κυπαρισσίας, μεταφέροντας όλους του φακέλους εκεί, μας είχαν παραμυθιάσει ότι στην Μεσσηνία θα μείνει μόνο η εφορία της Καλαμάτας, μέγα ψέμα.

Η Εθνική Τράπεζα, των Φιλιατρών και των ...........

Γαργαλιάνων υποβαθμίστηκαν, και η διοίκηση θα ασκείται, όπως μου ανέφεραν επαγγελματίες των Φιλιατρών, από το κατάστημα της Κυπαρισσίας.
Μέσα από τα ηλεκτρονικά μέσα, είχαμε αναφέρει όλοι την μειονεκτική θέση των Φιλιατρών και των Γαργαλιανων έναντι στην Κυπαρισσία.
Και που είναι το πρόβλημα;

1. Οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων έχουν να διανύσουν 30 χιλιόμετρα, για να πάνε στο κέντρο, όπως ονομάζεται πλέον η Κυπαρισσία, να πληρώσουν τον ΟΤΕ, αν έχει λήξει κλπ, και να διασχίσουν τα Φιλιατρά.
2. Δεν υλοποιήθηκε καμία προεκλογική δέσμευση, από την πολιτεία, για κατανομή των υπηρεσιών στους τρεις πρώην Δήμους.
3. Μαραζώνουν τα καταστήματα των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων.
Είχε δε ειπωθεί, κατά τον σχεδιασμό του Δήμου, από Κυπαρίσιους, με τίποτα Δήμος Κυπαρισσίας, χωρίς Φιλιατρά και Γαργαλιάννους, γιατί άραγε;

Από πολλά χρόνια είχαν σχεδιάσει την μεταφορά στην Κυπαρισσία, όταν πήραν το Νοσοκομείο από Φιλιατρά, όταν έκαναν το Πρωτοδικείο στην Κυπαρισσία, το Δασαρχείο, το ΤΕΒΕ, το Τεχνικό Λύκειο, την αστυνομική διεύθυνση και τι άλλο να αναφέρει κανείς.
Συνδημότες, των Φιλιατρών και των Γαργαλιανων, να ενωθούμε, πέρα από κομματικές θέσεις, που τελικά μόνο ζημιά μας έχουν κάνει, να απαιτήσουμε να γίνει το κέντρο στα Φιλιατρά, όχι γιατί είμαι Φιλιατρινος, όχι, αλλά για να εξυπηρετούνται το ίδιο οι πολίτες της Κυπαρισσίας και των Γαργαλιάνων, να διανεμηθούν σε κτίρια που υπάρχουν, οι Δημόσιες υπηρεσίες και στις τρεις πόλεις.
Καλώ από τούτο το βήμα να δημιουργηθεί μια επιτροπή από πολίτες των Φιλιατρών και των Γαργαλιανων, να γίνουν συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίας από σύσσωμους τους κατοίκους μας.
Καταθέστε τα ονόματα σας, στο site Filiatranews, να γίνει συγκέντρωση να γνωριστούμε, και να ξεκινήσουμε την κοινή μας δράση, απέναντι σ ένα κατεστημένο δεκαετιών.

Γιάννης Σάκκουλας
Καθηγητής, μαθηματικός.
Αντιπρόεδρος της Β Ένωσης Λειτουργών μέσης Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

4 σχόλια:

  1. Αυτο ειναι το προβλημα της περιοχης;Σοβαρα μιλατε τωρα;Κανε μια προταση δρασης για διωξιμο ολων των αλλοδαπων εγκληματιων που τους εχετε δωσει τροφη και στεγη και μετα συζηταμε για οτι αλλο.
    ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΗΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ,ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΘΗΚΑΝ......ΑΛΛΑ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.