Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Νέα Δημοκρατία: «Κυβέρνηση σε πανικό»

Σε πανικό, πιστεύει η Συγγρού πως βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο, μετά τη Βαβέλ του προηγούμενου εικοσιτετράωρου, σχετικά με το πώς θα έρθει προς ψήφιση στη βουλή, η νέα συμφωνία των Βρυξελλών.

Την ώρα που το τοπίο μοιάζει πια να ξεκαθαρίζει, με την κυβέρνηση να αφήνει πια να εννοηθεί πως θα απαιτηθούν τελικά 151 και όχι 180 ψήφοι, στελέχη της ΝΔ, είναι πια πεπεισμένα πως η κυβέρνηση στερείται κάθε συντονισμού αλλά και πως επιχειρεί να εκμεταλλευθεί κάθε διαδικασία, για επικοινωνιακούς λόγους.

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, σχολιάζουν μάλιστα ...........

δεικτικά πως είναι η δεύτερη φορά που ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και τσάρος της Οικονομίας, Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητά αυξημένη πλειοψηφία, αφού υπέρ μιας τέτοιας θέσης είχε ταχθεί –σε αντίθεση με την επιθυμία Παπανδρέου- και πριν την ψήφιση του Μεσοπροθέσμου προγράμματος.

Σε αυτή τη λογική, πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν, τις διαβεβαιώσεις Μόσιαλου, ότι οι προχθεσινές διαρροές Βενιζέλου, ήταν σε απόλυτη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό.

Κάποιοι μάλιστα, εκτιμούν πως η κυβέρνηση «αμήχανη», ως «παρατηρητής των αποφάσεων», έχει χάσει τον έλεγχο, μη καταφέρνοντας πια να αποδώσει ούτε «στα θέατρα που προσπαθεί να στήσει».

Σε κάθε περίπτωση, στη Συγγρού τονίζουν πως η μόνη λύση είναι οι εκλογές αφού το κόστος τους θα είναι πολύ μικρότερο από το κόστος παραμονής του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

«Η Επανεκκίνηση της Οικονομίας είναι το ζητούμενο. Μετά από δύο χρόνια λανθασμένης πολιτικής και απουσίας της κυβέρνησης από κάθε διαπραγμάτευση, φτάσαμε ως εδώ. Ο κόσμος πρέπει να βρει την ευκαιρία να δηλώσει τη διαφωνία του σε αυτή τη λάθος συνταγή», τόνιζε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση είναι έτοιμη να επαναδιαπραγματευθεί.

Στο «στρατόπεδο» Σαμαρά, οι περισσότερες συζητήσεις εστιάζουν πάντως στην ουσία των γεγονότων. Αν και τα αρμόδια στελέχη αποφεύγουν ακόμη να τοποθετηθούν επί συγκεκριμένου ποσοστού «κουρέματος», αναμένοντας τις τελικές αποφάσεις, ωστόσο δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την επερχόμενη συμφωνία, τονίζοντας πως το μείγμα της πολιτικής χρειάζεται άμεσα αλλαγή.

Newscode

3 σχόλια:

  1. Με 151 ψήφους του ΠΑΣΟΚ θα μας "μπαστακωθεί" το Δ' Ράϊχ και θα μας κυβερνά.
    Ποιός ήταν βρε παιδί μου εκείνος ο απατεώνας που έλεγε "η Ελλάδα στους Έλληνες";!
    ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΕΔΡΕ,
    ΠΕΣΤΟΥΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ .
    ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ,ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΘΡΑ,ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ.
    ΧΑΘΗΚΕ Η ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΜΠΝΕΥΣΗ.
    ΜΗΝ ΒΑΔΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασίλη συμφωνώ ότι και το σύνταγμα πρέπει να αλλάξει και να καταργηθούν τα προνόμια των λαμόγιων.

    Βασικές αλλαγές πρέπει να είναι:
    α. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της Βουλευτικής Ασυλίας. ή παραμονή της βουλευτικής ασυλίας αλλα με άμεση και αυτεπάγγελτη άρση της αν υπάρχει ποινικό αδίκημα.
    Για παράδειγμα αν κάποιος βουλευτής πέσει σε καποιο αδίκημα, ακόμα και εξύβριση ο εισαγγελέας να άρει απευθείας την ασυλία του και να δικάζεται. Ουτε βουλή ούτε τίποτα γι άρση της ασυλίας. Κόρακας κοράκου μάτι ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΤΕ.

    β. Οριο για ολους τους βουλευτές για εκλογή ΔΥΟ ΜΟΝΟ φορές. Μετά για πάντα στο σπίτι του. Οπως γίνεται με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
    Εξαίρεση ΜΟΝΟ για τον αρχηγό του κόμματος να μπαίνει στην βουλή (για ευνόητους λόγους) και οσο είναι πρόεδρος. Αν πάψει να είναι πρόεδρος τότε σπίτι του και αυτός.

    γ. Κατάργηση όλων ανεξαιρέτως των προνομίων για τους βουλευτές. να; πληρώνουν ολα απο την τσέπη τους. Αυτοκίνητα, Βενζίνες, ενοίκια, κινητά, σταθερά, κλπ κλπ. Μικρές διευκολύννσεις ΜΟΝΟ στους βουλευτές της επαρχίας. Και τα απολύτως βασικά και αποδεδειγμένα ότι δαπανήθηκε δαπανήθηκε για την ασκηση των καθηκόντων του.

    δ. Εκχώρηση Αρμοδιοτήτων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ελέγχει την κυβέρνηση και να εχει την δυνατότητα να διαλύσει την βουλή και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    ε. ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ αδικημάτων της διαλυμένης βουλής αν δεν περάσουν οι τυχούσες υποθέσεις από τον Εισαγγελέα. Διαγραφή αδικημάτων ΜΟΝΟ και εφόσον η υπόθεση περάσει απο εισαγγέλεα και μετά από Αθωωτική απόφαση.

    Αν δεν αλλάξουν στο σύνταγμα αυτά... και άλλα πολλά στο σύνταγμα... ΜΗΝ περιμένεις τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.