Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Επίσκεψη του Δημήτρη Κουσελά στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας και είχε συνάντηση με τον προϊστάμενό της κ. Αντώνη Παρασκευόπουλο καθώς και με άλλα στελέχη της.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Κουσελάς συζήτησε και ενημερώθηκε για τα ακόλουθα:

• για την πορεία των επενδυτικών προγραμμάτων .........

και κυρίως για τα σχέδια βελτίωσης, για τα οποία διαπιστώνεται μεγάλο ενδιαφέρον των νέων αγροτών για τη φυτική και τη ζωϊκή παραγωγή.
• για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Διεύθυνση, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την ενημέρωση σχετικά με τις άδειες χρήσης νερού και την ενημέρωση των κατόχων αρδευτικών συγκροτημάτων.
• για τις υπάρχουσες εκκρεμότητες σχετικά με τις ζημιές που υπέστησαν τα κηπευτικά από το βακτήριο e-coli . Η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, έχει ολοκληρώσει την καταγραφή των ζημιών και όλα τα σχετικά έγγραφα έχουν προωθηθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή των αποζημιώσεων.
• για τις τελικές προτάσεις του Προέδρου του Κέντρου «Δήμητρα» Κυπαρισσίας, σχετικά με το ρόλο που θα μπορούσαν να παίξουν οι υφιστάμενες δομές στα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία, στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης που προωθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
• για τις γενικότερες δράσεις της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας, όπως η δακοκτονία.

Ο κ. Κουσελάς δήλωσε εντυπωσιασμένος από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών (GPS, GIS) στην εφαρμογή του προγράμματος δολωματικών ψεκασμών. Δεσμεύτηκε να στηρίξει ακόμα περισσότερο την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες από το e-coli, καθώς και την εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων για τα σχέδια βελτίωσης. Επίσης δήλωσε ότι αισθάνεται δικαιωμένος για τον αγώνα που έδωσε προκειμένου να μην καταργηθεί η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Τριφυλίας, διότι αυτή αποτελεί πολύτιμο εργαλείο στην υπηρεσία των αγροτών της περιοχής. ‘Όπως τόνισε ο Μεσσήνιος βουλευτής, «τέτοιες ευέλικτες μονάδες πρέπει να υπάρχουν δίπλα στον αγρότη, ώστε να τον ενημερώνουν και να στηρίζουν όλες του τις προσπάθειες».

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.