Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

«Καμπανάκι» για τις επαναλήψεις προβολών από το ΕΣΡ

Την παρέμβαση του ΕΣΡ προκάλεσε η εικόνα που παρουσιάζουν τα προγράμματα των τηλεοπτικών σειρών. Η ανεξάρτητη αρχή προχώρησε χθες στην έκδοση Υπόδειξης προς τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις, στις οποίες επισημαίνει ότι αποτελεί υποχρέωσή τους, βάσει νόμου, η παραγωγή νέου προγράμματος.

Αφορμή για την κίνηση αυτή στάθηκε το γεγονός ..........

ότι αρκετά κανάλια, ακόμα και τα μεγάλα, καλύπτουν το πρόγραμμά τους με επαναλήψεις, σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους, δεδομένης της αρνητικής κατάστασης που επικρατεί στην αγορά.

Όπως ανέφεραν στελέχη της τηλεοπτικής αγοράς στη «Ν», η παρούσα κατάσταση επιβάλλει περικοπές κόστους της τάξης του 30%. Αν δεν γίνει περικοπή στο πρόγραμμα -το οποίο αποτελεί και το βασικότερο κόστος για ένα κανάλι- θα πρέπει κανείς να στραφεί αλλού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Υπενθυμίζεται ότι τη φετινή χρονιά ακόμα και οι δυο βασικοί παίκτες της εγχώριας τηλεοπτικής αγοράς παρουσιάζουν μεν νέα τηλεοπτικά προϊόντα, τα αντλούν ωστόσο από φθηνότερες αγορές, όπως η γειτονική Τουρκία σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους.

Η διαφημιστική δαπάνη

Επισημαίνεται ότι η συρρίκνωση στην τηλεοπτική διαφήμιση τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι τέτοια που δεν μπορεί να καλυφθεί από έναν ή δύο μήνες θετικών αποτελεσμάτων.

Από το τέλος του 2009, η τηλεοπτική αγορά έχει απώλειες της τάξης των 200 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση (-40%).

1 σχόλιο:

  1. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΟΛΟ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ. ΑΡΚΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΗΡΙΑΛ ΚΑΙ ΤΑ "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ" ΤΟΥΣ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ, ΤΟ 40% ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ?
    ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Ο ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ , ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ (ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΠΑΝΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ) ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΜΕ -ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΟΜΕΝΗ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ- ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΪΟΝ?
    ΤΕΛΟΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ , ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΡΟ Η ΕΡΤ ΝΑ ΜΗ ΒΑΖΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ , ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ.
    ΤΕΛΟΣ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ, ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ, ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΥΔΟΚΙΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΑΧΛΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.