Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Γ. Παπανδρέου: Η πλέον κρίσιμη εβδομάδα για την Ευρώπη και την Ελλάδα

«Ίσως είναι η πλέον κρίσιμη εβδομάδα για την Ευρώπη και, βεβαίως, για την Ελλάδα, με αποφάσεις που θα καθορίσουν την τύχη της ευρωζώνης», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε την ανάγκη να παρθούν ......

σοβαρές αποφάσεις στην Ευρώπη: «Εμείς είμαστε οι πρώτοι που χτυπιόμαστε από την κρίση αυτή και παρά τις δικές μας δυσκολίες και αδυναμίες που θεραπεύουμε, εάν δεν υπάρξουν και οι συνολικές και οριστικές λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα συνεχιστεί αυτή η ανασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και της ευρωζώνης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά ο διάλογος μεταξύ του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Περάστε, κύριε Πρωθυπουργέ. Δύσκολη εβδομάδα…

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πράγματι, κύριε Πρόεδρε, είναι μια βδομάδα που ξεκινά με πολλές διαδικασίες διαπραγματεύσεων μέχρι την 23η Οκτωβρίου. Ίσως είναι η πλέον κρίσιμη εβδομάδα για την Ευρώπη και, βεβαίως, για την Ελλάδα, με αποφάσεις που θα καθορίσουν την τύχη της ευρωζώνης. Και όπως ξέρετε είναι ανάγκη να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις στην Ευρώπη. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που χτυπιόμαστε από την κρίση αυτή και παρά τις δικές μας δυσκολίες και αδυναμίες που θεραπεύουμε, εάν δεν υπάρξουν και οι συνολικές και οριστικές λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα συνεχιστεί αυτή η ανασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και της ευρωζώνης.

Γι’αυτό από την πλευρά μας είναι πάρα πολύ σημαντικό να δείξουμε το αίσθημα ενότητας, ευθύνης, όλοι οι παράγοντες της ελληνικής πολιτικής ζωής, δείχνοντας ότι πρώτα εμείς θέλουμε τις μεγάλες αλλαγές, ώστε να μπορούμε να πάμε σ’αυτή τη διαπραγμάτευση στις 23 Οκτωβρίου και με το κεφάλι ψηλά και με πολύ ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη, για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε το καλύτερο για την Ελλάδα. Και βεβαίως και τις προϋποθέσεις να μπορεί να επιβιώσει η ευρωζώνη και να είναι μια πολύ σημαντική προστασία για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι: «Η κρίση έχει δημιουργήσει τεράστια ανασφάλεια και αβεβαιότητα για όλους πόσο μάλλον για τον ελληνικό λαό, αλλά θα έλεγα όχι μόνο για τον ελληνικό λαό πια αλλά για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Και είναι και προϋπόθεση να δώσουμε τέλος σ’ αυτήν την ανασφάλεια, σ’ αυτήν την αβεβαιότητα, με τρόπο που θα θέσει και γερές βάσεις για μία αναπτυξιακή πορεία που έχει δυνατότητες τεράστιες η Ευρώπη όπως και η Ελλάδα».



Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.