Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ευ.Βενιζέλος «Η Ελλάδα πήρε μέτρα» - Ο. Ρεν «Δεν φτάνουν»

Το κλίμα που θα επικρατήσει στην σύνοδο του Eurogroup αποτυπώθηκε στις δηλώσεις που έγιναν πριν μπουν οι υπουργοί της ευρωζώνης στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Λουξεμβούργο.

Ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν εξέφρασε ευθύς εξ αρχής τις επιφυλάξεις του για την αποδοτικότητα των μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση «Φαίνεται ότι η Ελλάδα πιθανώς να μην μπορέσει να εκπληρώσει τους προδιαγεγραμμένους για φέτος και το επόμενο έτος στόχους.
Τα συγκεκριμένα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί .........

μέχρι σήμερα δεν επαρκούν για την επίτευξη όλων των δημοσιονομικών στόχων» σημείωσε ο Όλι Ρεν.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι Ελλάδα έχει λάβει σημαντικές αποφάσεις κυρίως το τελευταίο διάστημα «Οι ομάδες μας βρίσκονται στην Αθήνα, η αποστολή συνεχίζει το έργο της για την αξιολόγηση των μέτρων που ελήφθησαν από την ελληνική κυβέρνηση» υπενθύμισε ο επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων που έχει απέναντι στους δανειστές της. «Η Ελλάδα αποφάσισε όλα τα απαραίτητα και δύσκολα μέτρα, προκειμένου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους θεσμικούς εταίρους της. Ο νέος προϋπολογισμός, ο προϋπολογισμός για το νέο έτος, είναι πολύ φιλόδοξος. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ένα πρωτογενές πλεόνασμα € 3,2 δισ. ευρώ. Η διαδικασία της δημοσιονομικής και οικονομικής εξυγίανσης κατά τα τελευταία δύο χρόνια είναι πολύ ισχυρή και πολύ γρήγορη, αλλά τώρα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε αποτελέσματα» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την άφιξη του στο Λουξεμβούργο.

Ο Υπουργός Οικονομικών δεν θα παραμείνει στην σύνοδο του Εcofin, θα επιστρέψει σ
σήμερα στην Ελλάδα καθώς οι επικεφαλής της Τρόικας παραμένουν στην χώρα μας και συνεχίζουν τον έλεγχο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.