Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Υποτονική η κίνηση στο πανηγύρι των Γαργαλιάνων

Υποτονική είναι η κίνηση που παρατηρείται στο εμπορικό πανηγύρι των Γαργαλιάνων, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και το Σαββατοκύριακο.
Το πανηγύρι, που επίσημα ξεκίνησε τη λειτουργία του ανήμερα της εορτής του πολιούχου των Γαργαλιάνων, Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, τη Δευτέρα, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των κατοίκων της γύρω περιοχής, καθώς και της Πυλίας.

Ωστόσο, φέτος, από τις πρώτες μέρες, όπως διαπιστώνουν δυστυχώς και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες με παράγκες έμποροι, η κίνηση σε σχέση με προηγούμενες χρονιές είναι μειωμένη. Και ο κόσμος είναι λιγότερος και οι αγορές του λιγότερες.
Βεβαίως, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά λίγο - πολύ..........

θεωρείται αναμενόμενο.
Μέσα στο γενικότερο κλίμα της οικονομικής κρίσης και των δραματικών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και εξαιτίας των αλλεπάλληλων μέτρων και χαρατσιών που επιβάλλει η κυβέρνηση, η αγοραστική ικανότητα και δυνατότητα των πολιτών έχει κατά πολύ μειωθεί.

Στο πανηγύρι των Γαργαλιάνων, πάντως, υπάρχει μεγάλη ποικιλία εμπορευμάτων για κάθε γούστο και εργαλείων για κάθε χρήση, σε πολύ χαμηλές και ελκυστικές τιμές, ενώ δε θα μπορούσαν να λείπουν λουκουμάδες, σάμαλι, χαλβάδες και άλλα γλυκίσματα, όπως και σουβλάκια.
Οι δε έμποροι είναι απογοητευμένοι με την έως τώρα κίνηση και αναμένουν με ανυπομονησία τις επόμενες μέρες, με την ελπίδα να αυξηθεί, ιδίως το Σαββατοκύριακο, και ο κόσμος που επισκέπτεται το πανηγύρι να κάνει τις αγορές του και όχι μόνο βόλτα κοιτάζοντας τα εμπορεύματα, μήπως και βγάλουν τουλάχιστον τα έξοδά τους.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.