Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Αναφορά του Δημήτρη Κουσελά για συνέχιση δραστηριότητας των κέντρων του ΟΓΕΕΚΑ Δήμητρα Φιλιατρών και Κυπαρισσίας.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας τη συνέχιση της δραστηριότητας του ΟΓΕΕΚΑ Δήμητρα σε Φιλιατρά και Κυπαρισσία.

Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής: .....

«Σας διαβιβάζω το από 3-10-2011 υπόμνημα του Προέδρου του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Απασχόλησης (ΟΓΕΕΚΑ) Δήμητρα Κυπαρισσίας, με το οποίο τεκμηριώνεται πλήρως η ανάγκη διατήρησης των παραρτημάτων του εν λόγω οργανισμού στα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία.

Μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι τα παραρτήματα αυτά λειτουργούν σε ιδιόκτητες υποδομές οι οποίες αναβαθμίστηκαν το 2007, με ρητή δέσμευση έναντι της Ε.Ε. που συγχρηματοδότησε τη συγκεκριμένη αναβάθμιση, να διατηρηθούν αυτά για μια δεκαετία ως κέντρα κατάρτισης αγροτών, διαφορετικά θα υπάρξει καταλογισμός και επιστροφή των χρημάτων στην Ε.Ε.

Επίσης, αναφέρονται στοιχεία για τα σημαντικά προγράμματα, εγχώρια και διακρατικά, που είναι σε εξέλιξη, καθώς και για την επί 20ετία πολύτιμη προσφορά των Κέντρων Φιλιατρών και Κυπαρισσίας στην εκπαίδευση των νέων αγροτών της Τριφυλίας και της γειτονικής Ηλείας, για την ποιοτική βελτίωση της παραγωγής.

Επειδή θα ήταν αντιλειτουργικό, δαπανηρό και σημαντικά επαχθές για τους παραγωγούς, να εγκαταλειφθούν ήδη υπάρχουσες, δοκιμασμένες και σημαντικές υποδομές, προκειμένου να αναζητηθούν και να λειτουργήσουν εξαρχής νέες, σε άλλη περιοχή και σε σημαντική απόσταση από τους εκατοντάδες αποδέκτες των υπηρεσιών τους στην Τριφυλία, τη Μεσσηνία και την Ηλεία, ζητείται η διατήρηση των ως άνω και εξαιρετικά χρήσιμων εκπαιδευτικών δομών του «Δήμητρα» στη Μεσσηνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.