Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Τρόικα: εμείς δεν ζητάμε οριζόντιες περικοπές

Μάλλον έκθετη αφήνει την κυβέρνηση ο ένας εκ των τριών εκπροσώπων της τρόικας στη χώρα μας Ματίας Μόρς μιλώντας στην Καθημερινή αφού όπως τονίζει πρέπει η απασχόληση στον δημόσιο τομέα πρέπει να μειωθεί, όχι όμως με οριζόντιες περικοπές όπως έγινε έως σήμερα αλλά με ουσιαστική μεταρρύθμιση, αφού εντοπισθούν οι τομείς και οι υπηρεσίες που είναι περιττές, και με ανακατανομή των ανθρώπινων πόρων.

Με λίγα λόγια τα μέτρα προτείνονται από την κυβέρνηση.
Η τρόικα δίνει ένα πλαίσιο περικοπών, το πως θα ........

γίνουν, αν θα υπάρξει δηλαδή γενικό “τσεκούρι” στους μισθούς όλων, αν θα βγουν σε εφεδρεία υπάλληλοι ή αν θα απολυθούν είναι επιλογή της κυβέρνησης και όχι επιβολή των δανειστών.

Κάπως έτσι το επόμενο μέγεθος, τα 5 δισ. των μέτρων που απαιτούνται για τους στόχους που έχουν τεθεί για τη διετία 2013-2014 δεν είναι θέμα της τρόικας, που συνήθως αγαπούμε να δαιμονοποιούμε, αλλά της κυβέρνησης να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα βρεθούν.

Αυτό ακριβώς λέει ο Ματίας Μόρς στη συνέντευξή του στην Καθημερινή: "Αυτό που συμφωνήσαμε με τις αρχές τώρα είναι επιπλέον μέτρα 5 δισ. ευρώ. Στους επόμενους έξι μήνες, η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει ποια επιπλέον μέτρα απαιτούνται για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2013 και του 2014".

"Η βιωσιμότητα του χρέους εξαρτάται από τις εξελίξεις στο μέλλον, από το εάν η δημοσιονομική πολιτική θα παραμείνει εντός στόχων, ώστε να οδηγήσει σε δημοσιονομική εξυγίανση και στη διατήρηση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων", λέει ο κ. Μόρς.


Ο κ. Μορς διευκρίνισε ότι η τρόικα δεν ζήτησε ποτέ την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, αλλά την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων. "Αυτό που ζητήσαμε είναι ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκινήσει συζητήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους για να δουν τι πρέπει να γίνει, προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Ο κατώτατος μισθός είναι μια από τις παραμέτρους".

1 σχόλιο:

  1. Υπηρξα στελεχος του ΠΑΣΟΚ.
    Να γινουν συγκεντρωσεις να κλεισουν τους δρομους να παει στο διαολο τουτη δω η κυβερνηση, του βασανιστηριου των δημοσιων υπαλληλων, της αλητικης,της αναλγητης πολιτικης.
    Δεν ειναι κυβερνηση του λαου αυτη, δεν εκπροσωπει κανεναν ψηφοφορο, κ α ν ε ν α ν, αν ηθελε και ετσι επρεπε να εφαρμοσει τα μετρα αυτα, τις οριζοντιες περικοπες περυσι και την συνεχεια της εκτακτης εισφορας του χαρατσιου της ΔΕΗ και του ηλιθιου νεου μισθολογιου, επρεπε να ζητησει εκλογες, δεν την ψηφιασαμε γι αυτο. Ο παπανδρεου μας ειπε: λεφτα υπαρχουν, ποιον κοροιδευε;
    Ας βγει ο Σαμαρας να πει οτι απ την επομενη μερα της αλλαγης, που ητν συνθημα μας το 81, τωρα ανηκει στον Σαμαρα, ναι στον Σαμαρά,δεν υπαρχουν χρωματα σημερα, υπαρχουν ανθρωποι που βλεπουν μακρια και ανικανοι,.
    Στο ΠΑΣΟΚ ειναι μονο οι ανικανοι, ας τους στειλουμε στο διαολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.