Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Π. Τατούλης: Όχι σε «γκετοποίηση» περιφέρειας από διάφορες συμμορίες

Ρητός και κατηγορηματικός ήταν ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, όσον αφορά στην ασφάλεια των πολιτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τη δημιουργία
διάφορων γκέτο: «Δε θα επιτρέψουμε τη δημιουργία και διατήρηση γκέτο στην Περιφέρειά μας», είπε με αφορμή τους Αθίγγανους και τους λαθρομετανάστες που δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στη Λακωνία.

«Θα τηρούνται οι νόμοι στην Π. Πελοποννήσου»

Ο Πέτρος Τατούλης, σε σύσκεψη στην περιφερειακή ..........

ενότητα Λακωνίας, με θέμα «Ασφάλεια των πολιτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ειδικά στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας», ανάμεσα στα άλλα στην εισήγησή του σημείωσε, αφού επανέλαβε τη δέσμευση το ίδιου και της νέας Διοίκησης:

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι η περιφέρεια που θα τηρούνται οι νόμοι για όλους και για όλα... τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών της Περιφέρειας βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα, γιατί αποτελούν θέματα κοινωνικής συνοχής», υπογράμμισε.

«Όλες οι κοινωνικές ομάδες έχουν και δικαιώματα και υποχρεώσεις»

«Η προσπάθειά μας, στο πλαίσιο ενός άδολου και ακομμάτιστου πατριωτισμού», συνέχισε ο περιφερειάρχης, «επισφραγίζεται από τη συνεργασία μας σε υψηλό επίπεδο με όλες τις δομές τις κοινωνίας υπέρ της νομιμότητας και της καλύτερης ποιότητας ζωής όλων των πολιτών μας». Ξεκαθάρισε, όμως, πως «όλες οι κοινωνικές ομάδες έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις».

«Τα προβλήματα κλοπών, ληστειών, βίας, ναρκωτικών, λαθρομετανάστευσης, οδικής ασφάλειας», σημείωσε στην συνέχεια, «είναι προβλήματα που απασχολούν έντονα την κοινωνία και η αιρετή περιφέρεια με συνέργειες και συνεργασίες με όλους του ΟΤΑ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα προσπαθήσει να συμβάλλει στη σωστή διαχείρισή τους και να περιορίσει την εγκληματικότητα».

2 εκατ. ευρώ αρωγή στην ΕΛ.ΑΣ. από την Περιφέρεια

Ο Πέτρος Τατούλης ευχαρίστησε την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει αλλά και στην αρωγή που εξασφάλισε η περιφέρεια για την υλικοτεχνική υποδομή ύψους 2 εκατ. ευρώ περίπου, η οποία έχει δοθεί στην Ελ.ΑΣ., με προμήθεια ειδικών οχημάτων και άλλου εξοπλισμού.

«Αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα και την αδυναμία της πολιτείας για να καλύψει ανάγκες υποδομών της ελληνικής αστυνομίας και κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε», είπε.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη

Η σύσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των αντιπεριφερειαρχών Αδαμαντίας Τζανετέα, Ντίνας Νικολάκου, Ανδρέα Πουλά, του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Γεωργίου Πουλοκέφαλου, περιφερειακών συμβούλων από τη Λακωνία, του αστυνομικού διευθυντή Πελοποννήσου, ταξίαρχου Ηλία Γεωργόπουλου, του αστυνομικού διευθυντή Λακωνίας κ. Διαμαντίδη, των αστυνομικών διευθυντών Λακωνίας, του δημάρχου Σπάρτης Σταύρου Αργειτάκου και του δημάρχου Ελαφόνησου κ. Ψαρομμάτη.

Οι δήμαρχοι Σπάρτης και Ελαφόνησου και οι αντιδήμαρχοι όλων των δήμων Λακωνίας έκαναν αναφορά στα ιδιαίτερα προβλήματα της ΠΕ, και κυρίως για τους αθίγγανους και τους λαθρομετανάστες.

Ευχαριστίες από ΕΛ.ΑΣ.

Ο περιφερειακός διευθυντής της Αστυνομίας Ηλίας Γεωργόπουλος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τις αλλεπάλληλες συσκέψεις για την ασφάλεια των πολιτών και έκανε αναφορά στο γεγονός ότι η Λακωνία και η Αρκαδία βρίσκονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα εγκληματικότητας.

Ευχαρίστησε την αιρετή περιφέρεια για τη βοήθεια στην υλικοτεχνική υποδομή και συνεργασία, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η μοναδική περιφέρεια με τόσες συσκέψεις για την ασφάλεια των πολιτών και τόνισε ότι υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον για περαιτέρω μείωση της εγκληματικότητας και αύξηση της ασφάλειας των πολιτών.

Aftodioikisi.gr

2 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΠΕΤΡΟ!!
    ΕΤΣΙ ΤΑΡΑΞΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΝΕΡΑ.
    ΜΗ ΚΟΛΩΝΕΙΣ.
    ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΟΥΔΙΑ ΟΛΟ ΦΡΟΥ-ΦΡΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Πετράν!!!!!!!!!!!!
    Γυρνάω από σπουδές στην Αθήνα και ως κάτοικος Κυψέλης έχω ίδια αντίληψη αυτών των σάπιων καταστάσεων!
    Συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου τον ΚΥΡΙΟ Πέτρο Τατούλη, που δεν λειτουργεί σαν φαρισαίος ψευτοπροοδευτικός, αλλά σαν ένας σύγχρονος πολιτικός με ποιότητα και ήθος!
    Βεβαίως και να τηρείται η νομιμότητα!
    Η γκετοποίηση και η δράση συμμοριών, σαφώς και λειτουργούν ως βρόγχος στα σπλάχνα κάθε κοινωνίας και αναιρούν κάθε προσπάθεια δημιουργικότητας!
    ΧΙΛΙΑ ΕΥΓΕ!!!!!!!!
    Στον πρώτο περιφερειάρχη Πελοποννήσου που ελπίζω να εκλεγεί ξανά λόγω ικανοτήτων, νοητικών και πνευματικών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.