Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ζημιές στα Φιλιατρά αλλα και σε καλλιέργειες από την χθεσινοβραδυνή νεροποντή

Ζημιές προκάλεσε η χθεσινοβραδυνή νεροποντή τα ξημερώματα της Κυριακής 16 Οκτωβρίου.

Από την δυνατή νεροποντή πολλοί δρόμοι στα Φιλιατρά θύμιζαν ποτάμια ενώ την όλη κατάσταση επιβάρυναν τα βουλωμένα φρεάτια από χαρτιά, φύλλα, σκουπίδια στις σχάρες με αποτέλεσμα το νερό να μην μπορεί να διαφύγει και να σχηματίσει λίμνες.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλο το καλοκάιρι δεν καθάρισαν τα φρεάτια από τον Δήμο και τα αποτελέσματα της γύμνιας του Δήμου φάνηκαν με την πρώτη μπόρα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον δρόμο προς............

τις εργατικές κατοικίες ο δρόμος θύμιζε μέσα στην βροχή με σκούπες να απομακρύνουν τα νερά.

Οι Δρόμοι στην πόλη είχαν κατεβάσει λάσπες και σε πολλές περιπτώσεις οι κάτοικοι με σκπούπες και λάστιχα να προσπαθούν να φέρουν την κατάσταση σε ένα λογαριασμό.

Από την χθεσινοβραδυνή νεροποντή όμως προκλήθηκαν ζημιές και σε χωράφια με κηπευτικά και Ελιές. Χαρακτηριστικό της ποσότητας του νερού που έπεσε είναι τα πλημμυρισμένα χωράφια κατα μήκος του Εθνικού Δρόμου Φιλιατρών Γαργαλιάνων.

Μια επίσκεψη μας στα δυτικά της πόλης, από το Λιμενάρι μέχρι το Στόμιο μας έκανε να διαπιστώσουμε το χώμα που κατέβηκε στον Δρόμο με χαλίκια λάσπες και άλλα σχετικά.
Ο Φιλιατρινός ποταμός που κατέβασε τόνους λάσπης μετέτρεψε την παραλία και την θάλασσα σε λασπότοπο. Χαρακτηριστικό και το Video που τραβήξαμε στο Στόμιο.

Αυτό που πρέπει άμεσα να γίνει έστω και τώρα είναι να ξεβουλώσουν τα φρεάτια, να καθαριστούν από φύλλα και τα σκουπίδια, ο Δήμος με το αποφρακτικό να καθαρίσει εσωτερικά τις βάνες ομβρίων για να έχουν διαφυγή τα νερά.

Δείτε το σχετικό Video.



6 σχόλια:

  1. ΠΩ ΠΩ ΠΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΤΟΜΙΟ. ΛΑΣΠΟΤΟΠΟΣ. ΚΡΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΕΙΜΑΡΟΥΣ!ΕΓΩ ΜΕΝΩ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΡΟΧΕΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΑΣΗ,ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ,ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΒΡΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΑΚΤΩΔΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΞΥΠΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ.ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΕΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ,ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΑ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΝΔΙΝΕΥΣΟΥΝ!ΕΛΕΟΣ!!!ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ?ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΖΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΦΙΑΛΤΗ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...Όσο περνάνε τα χρόνια δυστυχώς αυτό θα συμβαίνει,γιατί δεν είναι μόνο φρεάτια και δρόμοι κ.τ.λ. αλλά και γράνες οι οποίες κλείνουν για να "βολευτούν" μερικοί με κανένα μέτρο γης...Άρα όλοι έχουμε κομμάτι ευθύνης." Η ΦΥΣΗ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ".... όταν δεν της φερόμαστε ευγενικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ,ΔΕΝ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΤΑΦΡΟ-ΧΑΝΤΑΚΑΣ-ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΡΟΧΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ.
    ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
    ΑΛΛΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΘΕ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ καλό βίντεο από το Στόμιο...βέβαια αυτό είναι κάτι φυσικό που γίνεται απλά εμείς νομίζουμε ότι η ζωή έξω στην φύση έχει ΜΟΝΟ την εικόνα που μας αρέσει και μας ευχαριστεί δηλ.την εικόνα που έχει το φοβερό Στόμιο το καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΨΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΜΟΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ.
    ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ-ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΤΕΙ Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ,ΚΑΙ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.