Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Τυπώστε μόνοι σας το ειδοποιητήριο για την έκτακτη εισφορά

Μεγάλες ουρές στις εφορίες για την καταβολή της δεύτερης δόσης. Οι τράπεζες δεν είχαν καμιά ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή χωρίς ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός πληρωμής της δόσης με αποτέλεσμα να αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους φορολογούμενους.

Συνεχίζεται το αλαλούμ με την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς. Οσοι φορολογούμενοι προσήλθαν χθες με το αρχικό ειδοποιητήριο της έκτακτης εισφοράς στα υποκαταστήματα των τραπεζών έφυγαν άπραγοι, καθώς δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τη δεύτερη δόση της έκτακτης εισφοράς.

Οι τράπεζες δεν είχαν καμιά ενημέρωση από το υπουργείο ..........

Οικονομικών για την πληρωμή της δεύτερης δόσης χωρίς ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός πληρωμής της δόσης και έτσι ήταν αδύνατον να εξυπηρετήσουν τους φορολογούμενους.

Από το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαίωναν ότι έχουν συνεννοηθεί με τις τράπεζες προκειμένου να δέχονται την πληρωμή της δεύτερης δόσης του πολυεκκαθαριστικού χωρίς ειδοποιητήριο, εφόσον η δόση αυτή είναι ισόποση της πρώτης και εφόσον η πρώτη δόση έχει καταβληθεί εμπρόθεσμα.

Οι φορολογούμενοι που απευθύνθηκαν στις εφορίες αντιμετώπισαν μόνο ουρές και καθυστέρηση, αφού με τον ΑΦΜ τους μπόρεσαν να εξοφλήσουν τη δεύτερη δόση της εισφοράς.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων λειτούργησε χθες για πρώτη ημέρα μετά τη 10ήμερη κατάληψη και ξεκίνησε την έκδοση και αποστολή των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή της δεύτερης δόσης της έκτακτης εισφοράς, καθώς και των εκκαθαριστικών φόρου εισοδήματος.

Η ΓΓΠΣ θα αναρτήσει σήμερα τα ειδοποιητήρια στο Διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr , όπου οι φορολογούμενοι επιλέγοντας από την αρχική σελίδα «On line Υπηρεσίες», στη συνέχεια «Υπηρεσίες προς τους Πολίτες» και εντέλει «Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου» θα μπορούν, εφόσον είναι πιστοποιημένοι χρήστες, κάνοντας χρήση των προσωπικών τους κωδικών να τυπώνουν το ειδοποιητήριό τους και να πληρώσουν τη δεύτερη δόση στις τράπεζες.

Η προθεσμία για την εξόφληση της δεύτερης δόσης του πολυεκκαθαριστικού λήγει κανονικά στις 31 Οκτωβρίου. Ωστόσο στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν ήδη το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας μέχρι τις 10 Νοεμβρίου. Οσοι μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει το πολυεκκαθαριστικό σημείωμα για την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς δεν χρειάζεται να ανησυχούν ούτε να μεταβούν στην εφορία τους. Θα περιμένουν την έκδοσή του και αποστολή από τη ΓΓΠΣ.

ellispoint

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.