Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Κομπίνες με τη χρήση κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ διερευνά το ΣΔΟΕ

Κομπίνες αρκετών εκατομμυρίων ευρώ με τη χρήση δελτίων του ΟΠΑΠ διερευνά το ΣΔΟΕ καθώς βρέθηκαν περιπτώσεις φορολογουμένων οι οποίοι χρησιμοποιούσαν «κερδισμένα» δελτία για να καλύψουν στο πόθεν έσχες τους τις διαφορές μεταξύ εισοδημάτων και καταθέσεων.

Κατά τον έλεγχο φορολογούμενων που εμφανίζουν ........

μεγάλες διαφορές μεταξύ των καταθέσεων τους και του εισοδήματος στις φορολογικές τους δηλώσεις, το ΣΔΟΕ βρέθηκε μπροστά το φαινόμενο κάποιοι από αυτούς να εμφανίζουν κερδισμένα δελτία από παιγνίδια του ΟΠΑΠ προκειμένου με τα ποσά από τα δελτία αυτά να καλύψουν τις διαφορές.

Μάλιστα το περίεργο είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις ο φορολογούμενος με βάση τα δελτία αυτά φέρεται να έχει «παίξει» ταυτόχρονα την ίδια ημέρα σε πρακτορεία διαφόρων περιοχών της ώρας κάτι που είναι αδύνατον.

Το ΣΔΟΕ ερευνά τώρα όχι μόνο τους φορολογούμενους αλλά και τους ιδιώτες πράκτορες του ΟΠΑΠ αφού οι ενδείξεις μαρτυρούν την ύπαρξη κυκλώματος με τη συμμετοχή πρακτόρων που εμπορεύεται κερδισμένα δελτία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και για την κάλυψη υποθέσεων φοροδιαφυγής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.