Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ειδικό Τέλος Ακινήτων: Ξεκινά η αποστολή σημειωμάτων από τη ΔΕΗ

Από το τέλος αυτής της εβδομάδας θα ξεκινήσει πιθανότατα η αποστολή των πρώτων σημειωμάτων για το ειδικό τέλος ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energia.gr, αυτό ανέφερε ο Διευθυντής Πωλήσεων της Επιχείρησης Ευάγγελος Καρακατσάνης, σε ημερίδα που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Όπως τόνισε, ο νόμος 4021 για το ειδικό .......

τέλος ακινήτων αφορά όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και δεν είναι η ΔΕΗ η οποία θα δώσει εντολή να κοπεί το ρεύμα.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι από το ειδικό τέλος ακινήτων απαλλάσσονται τα ακίνητα του δημοσίου, οι ναοί, οι πρεσβείες και οι κοινόχρηστοι χώροι, αλλά και το 35% των κοινόχρηστων χώρων των ξενοδοχείων, καθώς και απαλλάσσονται όσοι έχουν βιομηχανικό τιμολόγιο και αγροτική κτηνοτροφική χρήση.

Όπως τόνισε, σε περίπτωση που κάποια βιομηχανία δεν έχει απαλλαγεί από το τέλος, μπορεί να απευθυνθεί στην αρμόδια ΔΟΥ και να της επιστραφούν τα χρήματα αφού προσκομίσει πιστοποιητικό.

Σημειώνεται, ότι υπόχρεος για την καταβολή του τέλους είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης ακινήτου. Αυτό σημαίνει ότι αν το ρολόι είναι στο όνομα του ενοικιαστή, τότε πρέπει να το πληρώσει και να το συμψηφίσει με τα ενοίκια.

econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.