Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ.

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Ως χρόνο αναμονής εννοούμε τον χρόνο που ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί να μείνει συνδεδεμένο με το δίκτυο, όταν αυτό βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής ( δεν γίνεται χρήση καμίας λειτουργίας του) και μετριέται σε ώρες. Αντίστοιχα ο χρόνος ομιλίας μεταφράζεται στη συνολική διάρκεια κλήσεων (μετριέται σε λεπτά της ώρας) που μπορεί να πραγματοποιήσει ο χρήστης με το κινητό του.

Ας σημειωθεί ότι ο πραγματικός χρόνος αναμονής και .......

ομιλίας είναι πολύ μικρότερος από αυτόν που δίνουν οι εταιρείες και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και αφόρα ιδανικές συνθήκες λειτουργίας.

Δηλαδή για να υπολογίσετε τον χρόνο αναμονής της συσκευής σας θα πρέπει να το φορτίσετε πλήρως, να μην το ξαναχρησιμοποιήσετε, να το αφήσετε σε μια άκρη, μέχρι αυτό να σβήσει από έλλειψη ρεύματος, να αδειάσει δηλαδή η μπαταρία. Στις αναγραφόμενες τιμές λοιπόν θα υπολογίσετε ένα ποσοστό της τάξης του 40% το όποιο θα αφαιρέσετε από το χρόνο που δίνεται από την εταιρεία και αναγράφεται στα χαρακτηριστικά στο φυλλάδιο οδηγιών.

Πιο κάτω θα σας αναφέρουμε όλους αυτούς τους παράγοντες που επηρεάζουν τον χρόνο αναμονής της συσκευής ανάκατα τη διάρκεια της χρήσης της.

Το πιο βασικό έχει να κάνει με την ποιότητα του σήματος που λαμβάνει το κινητό σας. Όσο ισχυρότερο σήμα δέχεται τόσο λιγότερη είναι η ισχύς που ακτινοβολεί το τηλέφωνο και τόσο λιγότερη αντίστοιχα η κατανάλωση ρεύματος.

Όταν το σήμα του δικτύου είναι ασθενικό η όταν δεν υπάρχει σήμα, τότε το τηλέφωνο πραγματοποιεί συνεχείς επικοινωνίες με την κοντινότερη κεραία για τον έλεγχο της ποιότητας της επικοινωνίας με συνέπεια να καταναλώνεται μεγάλη ποσότητα ρεύματος. Αυτός είναι και ο λόγος που μια μπαταρία αδειάζει πολύ γρήγορα όταν δεν υπάρχει καλό σήμα.

Ένας δεύτερος παράγοντας ενεργότερος και αυτός είναι εάν έχετε ενεργοποιήσει το GPS στο τηλέφωνο σας. Επειδή υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους δορυφόρους η μπαταρία σας θα αδειάσει το ίδιο γρήγορα. Κάτι τέτοιο θα συμβεί εάν υπάρχει ενεργοποιημένο το Bluetooth στη συσκευή σας (δεν έχει σημασία αν είναι ορατό η κρυφό) όπως επίσης εάν έχετε ενεργοποιήσει και το ασύρματο ιντερνετ (Wi-Fi)

Εάν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο συνεχώς η οθόνη του παραμένει αναμμένη και καταναλώνει ρεύμα (αν για παράδειγμα είναι καινούριο και θέλετε να μάθετε τις δυνατότητες του η αν στέλνετε συνεχώς μηνύματα και καθυστερείτε την σύνταξη τους). Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι για κάθε ένα λεπτό ομιλίας αφαιρούνται τρία λεπτά από το χρόνο αναμονής. Αν δηλαδή μιλήσετε για 10 λεπτά ο χρόνος αναμονή της συσκευής σας θα μειωθεί κατά 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.