Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Χρειάζεται κούρεμα 40% - 60% ομολογεί δημοσίως η Μέρκελ

Το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι πλέον βιώσιμο παραδέχθηκε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, και σημείωσε ότι για να γίνει βιώσιμο θα χρειαστεί κούρεμα χρέους πάνω από 40%.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ........

ομάδα του κόμματός της η γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι θα χρειαστεί κούρεμα του ελληνικού χρέους μεταξύ 40% και 60% για να γίνει βιώσιμο.

«Είμαστε στο στο σημείο όπου η διατηρησιμότητα του [ελληνικού] χρέους δεν είναι πλέον δυνατή, με μείωση κατά 21 τοις εκατό», είπε προς το χριστιανοδημοκρατικό ακροατήριό της η καγκελάριος.

Επίσης, η κ. Μέρκελ υπερασπίστηκε τις «καθυστερήσεις» στη λήψη αποφάσεων σχετικά με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ). Όπως είπε, είναι ψέμα ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία για τις κατευθυντήριες γραμμές και τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται για ειδικά θέματα που είναι "τεχνικά δύσκολο να σχεδιαστουν", επιβεβαιώνοντας το χτεσινό δημοσίευμα του iefimerida.gr. Εξάλλου, η κ. Μέρκελ τόνισε ότι η ίδια εργάζεται για να βρεθεί λύση στην κρίση του ευρώ με ταχύτητα και επανέλαβε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη Τετάρτη.

i efimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.