Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Τέλος στις πιστώσεις από την 1η Νοεμβρίου λένε οι φαρμακοποιοί

Τέλος στις πιστώσεις για όσα ασφαλιστικά Ταμεία δεν έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους, βάζουν από την 1η Νοεμβρίου οι φαρμακοποιοί και παράλληλα δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουν την υπουργική απόφαση για την απελευθέρωση του ωραρίου, ούτε θα υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.

Στο πλαίσιο αυτό η γενική συνέλευση των ..........

Φαρμακευτικών Συλλόγων αποφάσισε την συμμετοχή των φαρμακοποιών Αττικής και Πειραιά στην πανελλαδική κινητοποίηση της επόμενης Τετάρτης 19-10-2011.

Σε ψήφισμά της η Γ.Σ. εκφράζει τη ριζική της διαφωνία με την υπουργική απόφαση για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και δηλώνει ότι ουδείς φαρμακοποιός πρόκειται να εφαρμόσει τέτοιου είδους αποφάσεις.

Επιπρόσθετα, οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν την ακατανόητη -όπως τη χαρακτηρίζουν- απόφαση του νέου ταμείου ΕΟΠΥΥ για σύναψη ατομικής σύμβασης με τα φαρμακεία, υποστηρίζοντας ότι «αυτή η κίνηση αποτελεί αποικιοκρατικού χαρακτήρα συμπεριφορά, ωμό εκβιασμό απέναντι σε αυτούς που έχουν αποδείξει ότι μέχρι σήμερα έχουν στηρίξει την οικονομική πολιτική των Ταμείων και ομολογία ότι οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία είναι αβέβαιες». Όπως αποφασίστηκε, κανένας φαρμακοποιός δεν θα υπογράψει ατομική σύμβαση και τα φάρμακα θα δίνονται τοις μετρητοίς στους ασφαλισμένους του εν λόγω ταμείου.

Τέλος, δίνεται περιθώριο ενός μήνα για να εξοφλήσουν τα Ταμεία τα χρέη τους προς τα φαρμακεία. Από την 1η Νοεμβρίου και μετά, υπογραμμίζεται, όποιο ασφαλιστικό ταμείο δεν έχει εξοφλήσει τις οφειλές του, δεν θα πιστώνεται.

Καταλήγοντας, οι φαρμακοποιοί σημειώνουν ότι ο κλάδος τους έχει υποστεί τις περισσότερες συνέπειες εν ονόματι του «ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων», «καθιστώντας το ελληνικό φαρμακείο το πιο ανοικτό επάγγελμα στην Ευρώπη». «Ως εκ τούτου», διαμηνύεται, «οποιαδήποτε επιπλέον επιδρομή αποτελεί κίνηση εκ του πονηρού και θα απαντηθεί κατάλληλα».

naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.