Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Οδηγίες προς τους χρήστες των smart phones, για να αποφεύγουν ανεπιθύμητες χρεώσεις

Πρακτικές οδηγίες προς τους χρήστες των smart phones προκειμένου να αποφεύγουν ανεπιθύμητες χρεώσεις, παρέχει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ, με αφορμή σχετικές καταγγελίες που υποβλήθηκαν προς τον τομέα εξυπηρέτησηςκαταναλωτών της Αρχής.

Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, τα smart phones έχουν αναδειχθεί σε πολλαπλώς χρήσιμα εργαλεία, καθώς συνδυάζουν τις λειτουργίες ενός κινητού τηλεφώνου, ενός προσωπικού υπολογιστή με σύνδεση στο Διαδίκτυο και, συχνά, μιας συσκευής εύρεσης θέσης και πλοήγησης (GPS).

Ωστόσο, οι χρήστες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:.......

- Τα smart phones είναι εκ των προτέρων ρυθμισμένα από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, με αποτέλεσμα μόλις τοποθετήσετε την κάρτα SIM να έχετε και πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

- Επίσης, είναι δυνατό η συσκευή να έχει ρυθμιστεί, ώστε να επιτρέπονται οι αυτόματες ενημερώσεις εφαρμογών και με δεδομένο ότι η χρέωση γίνεται ανάλογα με τον όγκο των δεδομένων, αυξάνεται το κόστος παραμονής στο διαδίκτυο.

- (π.χ., πρόβλεψη καιρού, αναβάθμιση λειτουργικού συστήματος κλπ).

- Ο χρήστης του smart phone έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει τη συσκευή του, ώστε να εμποδίσει την αυτόματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, τόσο για αναβαθμίσεις του λογισμικού της συσκευής όσο και γενικότερα κατά τη χρήση εφαρμογών που απαιτούν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.