Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

IMF: «Σταματήστε να αυξάνετε τους φόρους»

Η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να καταφεύγει συνεχώς σε ολοένα και υψηλότερους φόρους, σημειώνει ο κ. Μπομπ Τράα, επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας του Δ.Ν.Τ. στην Ελλάδα, μιλώντας σε συνέδριο του Economist.

«Η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο, το κλειδί είναι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Δ.Ν.Τ., χαιρετίζοντας τις έως τώρα προσπάθειες εφαρμογής του προγράμματος και εκφράζοντας, παράλληλα, την ανησυχία του για το γεγονός ότι δεν έχει ευρεία πολιτική στήριξη.

«Η χώρα έχει σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο, αλλά .........

χρειάζονται περισσότερα βήματα» είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος σε διατηρήσιμα επίπεδα.

Ο εκπρόσωπος του Δ.Ν.Τ. ζήτησε κλείσιμο οργανισμών («δεν πρέπει να είναι ταμπού οι απολύσεις») αλλά και μείωση των μισθών στο Δημόσιο.

Σημείωσε, επίσης, ότι «η Ελλάδα έχει τεράστια στήριξη και χρόνο, πρέπει όμως να δείξει ότι συνέρχεται».

«Η Ελλάδα θα πρέπει να βελτιώσει την ικανότητα συλλογής φόρων, αντί να επιβαρύνει συνεχώς το σύστημα με νέους φόρους» υπογράμμισε ο κ. Τράα. «Μόνο τότε θα μπορέσει να μειωθεί και η φορολόγηση» πρόσθεσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι η χώρα μας δεν θα καταφέρει να πραγματοποιήσει τη δημοσιονομική σύγκλιση, εάν δεν επιδείξει μεγαλύτερη προσήλωση στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.