Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

«Eίμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο»


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχετικά με τον κίνδυνο κρίσιμων εξελίξεων, λόγω των γεωτρήσεων στην κυπριακή Α.Ο.Ζ., ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας ανέφερε:
«Η κυπριακή Κυβέρνηση έχει βάλει κάτω όλα τα σενάρια σε στενή συνεργασία με την Ελλάδα και όλους τους παράγοντες, που μπορούν να εμπλακούν σε μια κρίση, με σκοπό την προετοιμασία για όλα τα ενδεχόμενα»............
«Πρέπει, βεβαία, να μιλούμε με βάση τις δυνατότητες μας και οι περισσότερες δυνατότητες μας είναι πολιτικές», διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι: «ετοιμαζόμαστε και επί του εδάφους με πολλή σοβαρότητα ώσπου φθάνουν οι δυνάμεις μας σε πλήρη συνεργασία με την Ελλάδα».

Ο Κύπριος πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά τον Έλληνα Πρωθυπουργό, την ελληνική Κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την πλήρη ταύτιση με την πολιτική και τους χειρισμούς της κυπριακής Κυβέρνησης για λύση του Κυπριακού, για τη συμπαράσταση και συμπαράταξη στον αγώνα της Κύπρου.

Αναφερόμενος στο θέμα των γεωτρήσεων για εντοπισμό υδρογονανθράκων, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι αν και εφ' όσον λυθεί το Κυπριακό «θα μοιρασθούμε τους καρπούς αυτού του δώρου της μάνας φύσης. Δεν θέλουμε να στερήσουμε από τους Τουρκοκυπρίους συμπατριώτες μας το μερίδιο της τουρκοκυπριακής κοινότητας απ' αυτό το δώρο, αλλά δεν μπορεί όταν παρανομούν σκαιώς με την ίδρυση του ψευδοκράτους, που καταδικάσθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο Ασφαλείας ως ενέργεια παράνομη, να μιλούν για δικαιώματα του ψευδοκράτους».
zougla.gr
-

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ..
    Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕ.
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΒΑΖΑΝΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ..ΚΑΙ ΕΔΕΡΝΕ ΤΟΥΣ ΔΕΜΕΝΟΥΣ!!
    ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΒΑΛΟΥΝΕ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.