Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: «Έρχονται υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα»

Για νέες υπέρογκες αυξήσεις στο λογαριασμό ρεύματος προειδοποιεί η ΓENOΠ- ΔEH σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

Πέρα από τη σχεδιαζόμενη επιβάρυνση των ακινήτων με τέλη μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ και των άλλων παρόχων, αναμένονται και μια σειρά από άλλες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος των καταναλωτών γεγονός που θα εκθέσει σε νέους κινδύνους, τα νοικοκυριά αλλά και τις επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα ασκούνται πολύ ισχυρές πιέσεις για: .......


- Άμεση αύξηση των τιμολογίων λιανικής σε ποσοστά 10-15% προκειμένου να απορροφηθεί η πρόσφατη αύξηση του κόστους παραγωγής σε επίπεδο χονδρικής αγοράς λόγω της επιβολής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για χρήση φυσικού αερίου στην παραγωγή ηλεκτρενέργειας.

- Αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ με βάση το κόστος από τις αρχές του 2012. Με βάση αυτή την υποχρέωση θα πρέπει να γίνουν, μεταξύ άλλων:

- Πολύ μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια κυρίως των οικιακών καταναλωτών με χαμηλές καταναλώσεις

- Αναπροσαρμογή και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας τουλάχιστον κατά 90 εκατ. ευρώ λόγω της επιβάρυνσης της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στα μη διασυνδεδεμένα νησιά από τη σημαντική αύξηση της φορολογίας στο diesel

- Αναπροσαρμογή των τελών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας τουλάχιστον κατά 200 εκατ. ευρώ που θα υποχρεωθούν να πληρώσουν όλοι οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξαρτήτως εάν είναι πελάτες της ΔΕΗ ή άλλων ιδιωτικών εταιρειών.

- Αύξηση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας μέχρι και 80 εκατ. ευρώ για τις δαπάνες κάλυψης του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου για τη χρήση 2011.

- Αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 600 – 1.200 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ικανοποιηθεί η κοινοτική απαίτηση για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.