Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολή Κουσελά σε Σκανδαλίδη για το Ινστιτούτο Ελαίας και Οπωροκηπευτικών του ΕΘΙΑΓΕ στην Καλαμάτα.

Σε συνέχεια Ερώτησής του στη Βουλή για την αναγκαία διατήρηση του Ινστιτούτου Ελαίας και Οπωροκηπευτικών στην Καλαμάτα και της από 5-9-2011 γραπτής απάντησης που έλαβε από τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς έστειλε επιστολή στον κ.Γ Σκανδαλίδη, με την οποία του ζητεί να γίνει άμεσα συνάντηση στο Υπουργείο, με τους ενεχόμενους φορείς, για να συζητηθεί επί της ουσίας το θέμα.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:......

«Αγαπητέ Κώστα,

Με την 21625/23-8-2011 Ερώτησή μου για την απαραίτητη διατήρηση του Ινστιτούτου ελαιόλαδου και οπωροκηπευτικών του ΕΘΙΑΓΕ στην Καλαμάτα, σου εξέθεσα τα βασικά επιχειρήματα γιατί θα πρέπει να διατηρηθεί ο συγκεκριμένος φορέας, που έχει ιδιόκτητες υποδομές, στην Καλαμάτα και μακρόχρονη προσφορά ευρύτερα στην περιφέρεια, αντί να δημιουργηθεί εξαρχής νέος στην έδρα της Περιφέρειας, δηλαδή στην Τρίπολη. Επεσήμανα, επίσης, τη δυνατότητα που παρέχεται, με Υπουργική Απόφαση, να υπάρξουν περισσότερα του ενός Ινστιτούτα σε κάθε περιφέρεια. Τέλος, υπέβαλα το ερώτημα κατά πόσον προτίθεσαι να επανεξετάσεις την πρόβλεψη επανασύστασης ή μεταφοράς των φορέων στην έδρα κάθε περιφέρειας, ώστε να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ιδιαιτερότητες της παραγωγής και να αξιοποιούνται υπάρχουσες σημαντικές υποδομές και πολύτιμη εμπειρία, ενός Ινστιτούτου κρίσιμης σημασίας για την στήριξη των πιο εμβληματικές παραγωγών της Μεσσηνίας και της Περιφέρειας, την ελιά και τα οπωροκηπευτικά.

Η με αρ.πρωτ. 1716/5-9-2011 Απάντηση που έλαβα στην παραπάνω Ερώτησή μου, δεν τοποθετείται επί της ουσίας των επιχειρημάτων και των ερωτημάτων που έθεσα. Αναφέρεται στις αντίστοιχες διατάξεις του ν. 4002/2011, παραπέμποντας για τα περαιτέρω στην Υπουργική Απόφαση, οι ευχέρειες και το περιεχόμενο της οποίας, σε σχέση με το ΕΘΙΑΓΕ της Καλαμάτας, ήταν ωστόσο το ζητούμενο της Ερώτησής μου.



Επειδή το συγκεκριμένο θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους παραγωγούς της Μεσσηνίας και γενικότερα της Περιφέρειας, σε παρακαλώ να έχουμε άμεσα μια συνάντηση μαζί σου, με τη συμμετοχή και των ενδιαφερόμενων φορέων, προκειμένου να σου εκθέσουμε την κατάσταση και να αναζητήσουμε από κοινού μια σύννομη, αλλά και λειτουργική λύση. »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.