Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι μαθητές

Σε κινητοποιήσεις, αποχή από τα μαθήματα, κλείσιμο δρόμων και συλλαλητήρια ανά γειτονιά και δήμο της Αθήνας την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι μαθητές, σύμφωνα με ανακοίνωση τους. Επίσης, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο στην Ομόνοια.

Τις αποφάσεις αυτές έλαβε το Συντονιστικό ..........

Αγώνα Σχολείων της Αθήνας, καθώς οι μαθητές θέλουν, έτσι, να στείλουν -όπως λένε- το δικό τους μήνυμα στο υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας βιβλία, καθηγητές, σχολεία.

Επίσης ζητούν:

- Χρηματοδότηση τώρα των σχολείων για την κάλυψη όλων των αναγκών τους. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των οικογενειών μας για τη λειτουργία των σχολείων, για τη μόρφωσή μας.

- Να δοθούν τώρα όλα τα βιβλία.

- Κανένα κενό σε καθηγητές. Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.

- Καμία συγχώνευση ή κατάργηση σχολείων.

- Ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους.

- Να μην εφαρμοστεί ο Νόμος - Πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

- Δωρεάν μετακινήσεις.

Την ίδια στιγμή, σε 48ωρη απεργία προσανατολίζονται να προχωρήσουν οι εκπαιδευτικοί στις 3 και 4 Οκτωβρίου. Η πρόταση αυτή, που κυριάρχησε -σύμφωνα με πληροφορίες- στη κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ για τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα κατατεθεί στον κλάδο για να αποφασίσει, τελικά, μέσα από γενικές συνελεύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης έχουν προγραμματίσει τρίωρη στάση εργασίας και στις 22 Σεπτεμβρίου, όποτε οι δάσκαλοι (ΔΟΕ) έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.