Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

«Να μάθουμε να ζούμε πιο φτωχά» συνταγή Μπεγλίτη για την κρίση

Στο κλίμα του φόβου, έπειτα από τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην Ε.Ε και στο εσωτερικό της χώρας, η σημερινή συνέντευξη, στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», του υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη, ο οποίος προειδοποιεί τον ελληνικό λαό και «όλες τις κοινωνικές δυνάμεις» να συνειδητοποιήσουν την «εκρηκτική κατάσταση» και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, διαφορετικά, όπως ο ίδιος λέει ο « δρόμος της εσωτερικής σύγκρουσης θα είναι ανοιχτός».
Παράλληλα καλεί τον ελληνικό λαό να .........

μάθει να «ζει πιο φτωχά».

"Οι τελευταίες ημέρες πιστεύω ορίζουν το τέλος μιας εποχής για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Εάν δεν προχωρήσουμε αμέσως σε συντεταγμένες και συνειδητές θυσίες, ο δρόμος της εσωτερικής σύγκρουσης θα είναι ανοιχτός. Πιστεύω ότι αυτή την κρίσιμη ώρα, η χώρα χρειάζεται ένα κοινωνικό συμβόλαιο για τις αναγκαίες θυσίες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει όλοι να αποδεχθούμε να ζούμε πιο φτωχά για να δημιουργήσουμε, συλλογικά, τις συνθήκες ανασυγκρότησης" είπε ο υπουργός Άμυνας υπογραμμίζοντας ότι για να αποτραπεί η περιθωριοποίηση της χώρας χρειάζονται επώδυνες θυσίες που "θα πρέπει να αναληφθούν οργανωμένα και με δίκαιο τρόπο".

Ο κ. Μπεγλίτης επαναλαμβάνει την ανάγκη "εθνικής συνεννόησης" διευκρινίζοντας ότι "η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για να επιδιδόμαστε σε ασκήσεις επί χάρτου και διεργασίες ερήμην της λαϊκής βούλησης. Το πως θέλει να κυβερνηθεί και με ποιες μορφές συνεργασίας μπορεί να το πει μόνο ο λαός στις εκλογές, αλλά εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε, χωρίς καθυστερήσεις τη διακυβέρνηση και την εθνική προσπάθεια να κυβερνηθεί η χώρα".

Για την προκλητική στάση της Άγκυρας όσον αφορά στο ζήτημα των ερευνών σε περιοχή υφαλοκρηπίδας μας αλλά και στο ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας περιορίζεται στο να τονίσει την ανάγκη για "ψυχραιμία" σε συνδυασμό από πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες.

"Η ψύχραιμη στάση μας που συνοδεύεται από πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες έχει δημιουργήσει ένα ανάχωμα στις μονομερείς διεκδικήσεις της Τουρκίας" αναφέρει ο κ. Πάνος Μπεγλίτης συμπληρώνοντας ότι "υποστηρίζουμε μια ενεργητική στρατηγική δράσεων και όχι αντιδράσεων.

"Επιλέγουμε εμείς τον χρόνο των αποφάσεων μας σύμφωνα με το πρωτογενές συμφέρον της χώρας μας" υποστηρίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τονίζοντας την ανάγκη συνύπαρξης Ελλάδας - Τουρκίας προς όφελος της ευημερίας των δύο λαών αποδεχόμενος ωστόσο ότι η πολιτική της Τουρκίας, και οι πράξεις της οι οποίες αξιολογούνται καθημερινά "βρίσκονται σε απόσταση από τις θεμελιώδεις αρχές της νομιμότητας".

Ελευθεροτυπία

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΝΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ!!
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ,ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ.

    ΜΑΣ ΞΕΖΟΥΜΙΣΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.