Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν πληρώνει το κράτος την ΔΕΗ

Ένας από τους μεγαλύτερους οφειλέτες της ΔΕΗ είναι το δημόσιο που χρωστά πάνω από 130 εκ. ευρώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της επιχείρησης.

Την ώρα που σε περισσότερα από 15 χιλιάδες νοικοκυριά η ΔΕΗ τους έχει κόψει το ρεύμα λόγω απλήρωτων λογαριασμών, δημόσιοι οργανισμοί και υπουργεία χρωστούν πάνω από 130 εκ ευρώ

Μέσα στο 2010 σε συνολικά 161.419 ..........

επιχειρήσεις και νοικοκυριά δεν μπόρεσαν να εξοφλήσουν τις οφειλές προς την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και ο οργανισμός προέβη σε μόνιμη διακοπή ρεύματος. Στις συνολικές οφειλές προς τη ΔΕΗ ύψους 370 εκατομμυρίων ευρώ οι μισές ανήκουν στο δημόσιο.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων από το Δεκέμβριο του 1998 ανέρχονται στα 46,63 εκ ευρώ και αφορούν κυρίως στη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ,Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χρωστάει από τον Ιούνιο του 2010 4,410.000 ευρώ. Στην περίπτωση των 15.000 νοικοκυριών η ΔΕΗ προχώρησε σε οριστική διακοπή παροχής ρεύματος, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας υπήρξαν και περιπτώσεις παραβίασης των μετρητών λόγω ανάγκης, περιπτώσεις στις οποίες αν εντοπιστούν οι δράστες κινείται κατευθείαν η ποινική διαδικασία.

Το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης χρωστάει συνολικά 14,50 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6,06 εκατ. αποτελούν ληξιπρόθεσμες οφειλές της Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης και ακόμα 2,07 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Αττικής για τον φωτισμό των εθνικών οδών από τον Αύγουστο του 2009.

Υψηλές είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και του Υπουργείου Υγείας που ανέρχονται σε 3,80 εκατ. ευρώ .

Να θυμίσουμε ότι μέσα στο χειμώνα η Realnews είχε αποκαλύψει στοιχεία που έδειχναν ότι το κράτος, συγκεκριμένα υπουργεία, χρωστούσαν τεράστια ποσά και στην ΕΘΕΛ.....
Στις λίστες με τους οφειλέτες του Δημοσίου θα πρέπει πλέον στις πρώτες θέσεις να καταλαμβάνει χώρο και το ίδιο το δημόσιο.

Διαβάστε παρακάτω τα σχετικά έγγραφα της ΔΕΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.