Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Η «κόλαση» του κ.Πάγκαλου

Του Σωτήρη Ξενάκη

Είχε χαθεί είναι αλήθεια τον τελευταίο καιρό από την πρώτη γραμμή της επικαιρότητας ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος. Και, προφανώς, δεν το άντεξε. Ούτε αυτός, ούτε η επικαιρότητα... Η δημόσια προτροπή του στον Ευάγγελο Βενιζέλο-έστω και χάριν αστεϊσμού- να τον συλλάβει επειδή δεν έχει να πληρώσει το τέλος ακινήτων, ξεσήκωσε την γνωστή θύελλα. Έτσι κι αλλιώς, σχεδόν κάθε του δημόσια παρέμβαση ανάβει φωτιές έστω κι αν -όπως ο ίδιος ισχυρίζεται-δεν έχει αυτό το στόχο.

Από τους «κοπρίτες» του Δημοσίου μέχρι το .............

«μαζί τα φάγαμε» κι από το «τανκ αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο» μέχρι το χθεσινό «δεν πληρώνω», ο αντιπρόεδρος δεν μας αφήνει να πλήξουμε.

Ακούω κάποιους να λένε ότι «ο Πάγκαλος λέει τα σωστά πράγματα με λάθος τρόπο». Ακούω όμως πολύ περισσότερους να είναι εξοργισμένοι μαζί του. Ίσως πιο εξοργισμένοι απ ότι με οποιονδήποτε άλλον στην κυβέρνηση. Εδώ που τα λέμε, όταν στην δήλωση πόθεν έσχες για το 2008 έχεις δεκάδες ακίνητα- έστω από κληρονομία- και εισοδήματα υψηλά από την βουλευτική αποζημίωση και άλλες πηγές, μάλλον πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός. Ειδικά όταν απευθύνεσαι σε 800.000 άνεργους και εκατοντάδες χιλιάδες άλλους που είτε είναι υποαπασχολούμενοι, είτε απλήρωτοι στις δουλειές τους , είτε υποψήφιοι για εφεδρεία και ανεργία.

Ο δρόμος για την κόλαση -λένε- είναι σπαρμένος με καλές προθέσεις. Το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς για τον κ.Πάγκαλο είναι ότι προφανώς λατρεύει να περπατά σε αυτό το δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.