Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Υπ. Παιδείας: Νέο πρόβλημα με φωτοτυπίες ελλείψει σχολικών επιτροπών

Το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι γονείς σε πολλά σχολεία της χώρας για τις φωτοτυπίες, ελλείψει βιβλίων αλλά και... σχολικών επιτροπών που σε πολλούς δήμους δεν έχουν συγκροτηθεί ακόμα λόγω «Καλλικράτη» (οι προηγούμενες έχουν καταργηθεί, και όπως λένε οι καθηγητές δεν μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε πράξη, όπως η αγορά φωτοτυπικού χαρτιού).

Ωστόσο, η υφυπουργός Παιδείας Εύη .............

Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας το πρωί στην κρατική τηλεόραση, σημείωσε ότι «οι φωτοτυπίες θα γίνουν όπως γίνονται κάθε χρόνο που λειτουργούσαν από τον

Επιπλέον κονδύλι για τα σχολεία

Μάλιστα, όπως σημείωσε, τα βιβλία θα έρθουν και μέχρι να έρθουν θα υπάρξουν dvd και φωτοτυπίες, οι γονείς δεν πρέπει να πληρώσουν καθόλου για τις φωτοτυπίες, ενώ χθες είχε συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο για το επιπλέον κονδύλι που θα χρειαστεί, πέραν του ποσού των 20 εκατ. ευρώ που έχει δοθεί στους δήμους για την κάλυψη των σχολικών αναγκών.

Υπάρχουν σχολικές επιτροπές

Ανέφερε, επίσης, ότι σχολικές επιτροπές υπάρχουν, ενώ για τις καταγγελίες για το ότι υπάρχουν ορισμένες που δεν έχουν οριστεί δήλωσε ότι δεν έχει αυτήν την εικόνα και δεσμεύθηκε ότι αμέσως μετά θα μιλήσει με τον Πάρι Κουκουλόπουλο για το θέμα αυτό. Σε κάθε περίπτωση για τους Δήμους που δεν έχουν οριστεί, θα υπάρξει βοήθεια από το υπουργείο Παιδείας προκειμένου το θέμα να επιλυθεί.

Να σημειωθεί πως υπολογίζεται ότι το κόστος του φωτοτυπικού χαρτιού για ένα γυμνάσιο 300 μαθητών είναι 300 ευρώ για το πρώτο δεκαήμερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.