Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Τους καλεί να πουν «ναι» για να μη χάσουν τις έδρες τους...

Η έκτακτη σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ από τον πρωθυπουργό, μια ημέρα μετά την εξαγγελία του νέου χαρατσιού, καταδεικνύει το μέγεθος της αγωνίας που διακατέχει την ηγετική ομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου για τις διαφαινόμενες αντιδράσεις.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται .........

και σήμερα να χρησιμοποιήσει όλους τους δυνατούς συνδυασμούς μαστιγίου και καρότου για να... πείσει τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ώστε να υπερψηφίσουν τη νέα ομοβροντία μέτρων που αποφάσισε το υπουργικό Συμβούλιο στις τελευταίες του συνεδριάσεις, την εβδομάδα που πέρασε.

Το κλίμα μεταξύ των μελών του κυβερνητικού στρατοπέδου είναι βαρύ. Η κατήφεια και ο προβληματισμός έχουν κυριεύσει τους πάντες. Αφενός γιατί δεν μπορούν να στηρίξουν τους συνεχείς φόρους στον ελληνικό λαό και αφετέρου γιατί τελικά με τη στήριξη την οποία παρέχουν μέσω της ψήφου τους τους δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Αποδοκιμασίες στους δρόμους, αδυναμία να βγούμε έστω και σε μία ταβέρνα για φαγητό, οργανωμένες αντιδράσεις σε εκδηλώσεις κ.λπ.

Ολα αυτά θα προσπαθήσει να ξεπεράσει για μια ακόμη φορά ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος θα επιχειρήσει να τους εξηγήσει ότι η επικύρωση των μέτρων θα φέρει και την αντίστοιχη επικύρωση στα εθνικά κοινοβούλια των άλλων χωρών, της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στις 21 Ιουλίου στις Βρυξέλες.

Η μοναδική ελπίδα του κ. Παπανδρέου για να περάσει αβρόχοις ποσί και το νέο αυτό κάβο είναι να ποντάρει τελικά στο ένστικτο αυτοσυντήρησης που πάντα έχουν τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας που έπεται στις δημοσκοπήσεις. Το γεγονός δηλαδή ότι, αν σήμερα οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, με διαφαινόμενη την ήττα του ΠΑΣΟΚ και με δεδομένη τη φυσιολογική εναλλαγή προσώπων στο Κοινοβούλιο, η συντριπτική πλειοψηφία των κυβερνητικών βουλευτών δεν θα βρίσκονται στα έδρανα την επόμενη ημέρα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως όλοι γνωρίζουν ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί εφάπαξ και ότι θα χρειαστεί, ενδεχομένως και σύντομα, να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό.

e-εφημερίδα

2 σχόλια:

  1. ΑΝΕΚΔΟΤΟ . Τηλεφωνήματα στα Ελληνικά Ταχυδρομεία καταγγέλλουν ότι τα γραμματόσημα με το πρόσωπο του Γ. Παπανδρέου δεν κολλάνε στα γράμματα.

    Κάποιοι μίλησαν για προβοκάτσια κατά του πρωθυπουργού και τα ΕΛΤΑ έκαναν άμεσα έρευνα.
    Το πόρισμα κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι τα γραμματόσημα δεν κολλάνε διότι οι πολίτες φτύνουν από την μπροστινή πλευρά, κι όχι από πίσω..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και θα χάσουν τις Έδρες τους και θα τους κοπούν οι έδρες τους!
    Διπλό το κακό!!!
    Χα! Χα! Χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.