Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Από 19 έως 25 Σεπτεμβρίου η κατάθεση μηχανογραφικών από υποψηφίους με σοβαρές παθήσεις

Οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2011, που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά -μέσω Διαδικτύου- μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν από 19 μέχρι και 25 Σεπτεμβρίου 2011, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Η πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη όλο το .........

24ωρο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, www.minedu.gov.gr και οι υποψήφιοι μπορούν από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή με πρόσβαση στο Διαδίκτυο να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο με τις προτιμήσεις σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν και να δηλώσουν όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την υποψηφιότητά τους.

Η εφαρμογή συνοδεύεται από οδηγίες, τις οποίες οι υποψήφιοι οφείλουν να μελετήσουν προσεκτικά και να ακολουθήσουν πιστά τα προτεινόμενα βήματα για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις αποκλειόμενες παθήσεις που έχουν ορίσει οι σχολές ή τα τμήματα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν ότι:

Α. Μετά την ηλεκτρονική υποβολή και την εκτύπωση από το σύστημα του μηχανογραφικού δελτίου και της υπεύθυνης δήλωσης αποστέλλουν:

1) Υπογεγραμμένο αντίγραφο μηχανογραφικού δελτίου

2) Την υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 υπογεγραμμένη.

3) Επικυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο του τίτλου απόλυσης.

4) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του πιστοποιητικού διαπίστωσης της πάθησης, που έχει εκδοθεί από την αρμόδια επταμελή επιτροπή του νοσοκομείου.

5) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

6) Σε περίπτωση υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο, συνυποβάλλεται και η πρωτότυπη εξουσιοδότηση.

Καταληκτική ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης η 26η Σεπτεμβρίου 2011.

Η αποστολή θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά και μόνο με ταχυμεταφορά (courier) στη: «Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων, Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (Τμήμα Α' γρ. 0090, με την ένδειξη: για την επιτροπή Συγκέντρωσης και Ελέγχου δικαιολογητικών υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις για το έτος 2011), Ανδρ. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15180, Μαρούσι - Αθήνα, Ελλάδα»

Το υπουργείο σημειώνει χαρακτηριστικά ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής του ηλεκτρονικού μηχανογραφικού (25 Σεπτεμβρίου) δεν θα γίνονται δεκτά εκπρόθεσμα μηχανογραφικά δελτία, καθώς κλειδώνει το σύστημα.

Μετά τον έλεγχο των στοιχείων και την ταυτοποίηση με το ηλεκτρονικό αρχείο οι υποψήφιοι ενημερώνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ελέγχου και τον κωδικό αριθμό με τον οποίο θα αναζητήσουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, μόλις ανακοινωθούν.

Οι υποψήφιοι καταθέτουν οι ίδιοι ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός τους στη γραμματεία της σχολής ή τμήματος επιτυχίας τα πρωτότυπα δικαιολογητικά που απαιτούνται, η οποία και θα προβεί στον τελικό έλεγχο για την πληρότητα και τη νομιμότητά τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους.

Σε περίπτωση διαπίστωσης, είτε κατά τον έλεγχο, είτε μετά την εγγραφή κατά οποιονδήποτε τρόπο, ότι δεν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις υπαγωγής στην ειδική κατηγορία, λόγω υποβολής ψευδών ή μη νομίμων δικαιολογητικών, οι εισαχθέντες διαγράφονται με απόφαση του τμήματος ή της σχολής και αποκλείονται κατά τα δύο επόμενα ακαδημαϊκά έτη από κάθε διαδικασία εισαγωγής σε όλα τα τμήματα και τις σχολές.

Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της εγγραφής λόγω αποκλειόμενης πάθησης, ο υποψήφιος εισάγεται σε επόμενη σχολή προτίμησης του μηχανογραφικού δελτίου με απόφαση του υπουργού Παιδείας, με την προϋπόθεση ότι έχει βαθμό απολυτηρίου ή πτυχίου κατά περίπτωση ίσο ή μεγαλύτερο με αυτό του τελευταίου εισαχθέντα στο συγκεκριμένο τμήμα και ότι η πάθησή του του επιτρέπει την εισαγωγή του σε αυτό.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι οι μετεγγραφές δεν ισχύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.