Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Nέος πνιγμός στη Μεσσηνία. Μάστιγα οι πνιγμοί στην Ελλάδα

Το ότι ένας ακόμη νέος άνθρωπος έχασε άδικα τη ζωή του, σε μία περιοχή όπως η Μεσσηνία που διαθέτει 145 χιλιόμετρα ακτών και οι άνθρωποι έχουν μεγαλώσει δίπλα στο υδάτινο στοιχείο, φαντάζει πέραν της τραγικότητας του συμβάντος ,ακόμη πιο παράδοξο και απογοητευτικό!

Δυστυχώς σήμερα, ένα ενεργό μέλος της κοινωνίας μας, ο 42χρονος Λουκάς Λάσκαρης που αγνοείτο από χθες όταν είχε πάει για ψάρεμα στην περιοχή της Κορώνης, βρέθηκε νεκρός στις 10.30΄ στην περιοχή του Βενέτικου της Κορώνης.

Παρά το ότι διαθέτουμε χιλιάδες χιλιόμετρα .......

ακτογραμμής ως Χώρα και έπρεπε να είμαστε περισσότερο εξοικειωμένοι με το υγρό στοιχείο , πάνω από 6.800 άνθρωποι έχουν πνιγεί στις ελληνικές θάλασσες από το 1987 μέχρι σήμερα

Φέτος καταμετρήθηκαν πολλά κρούσματα τραυματισμών αλλά και πνιγμών και 152 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους στις Ελληνικές θάλασσες, μέχρι τις αρχές Αυγούστου!

Έχουν εντοπισθεί πολλά προβλήματα με την έλλειψη ναυαγοσωστών στις Ελληνικές παραλίες.

“Φέτος ήταν η πιο τραγική χρονιά”, αναφέρει ο Νίκος Γιοβανίδης, διευθυντής της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας.

Εξαιτίας των αλλαγών που επήλθαν στην τοπική αυτοδιοίκηση, λόγω “Καλλικράτη” και της υποχρηματοδότησης των Δήμων, σε πολλές περιοχές αποφάσισαν να κάνουν... οικονομία και έτσι δεν προσέλαβαν ναυαγοσώστες.

Προσθέτει ακόμη, πως αιτία της έξαρσης των πνιγμών , δεν είναι μόνο η έλλειψη ναυαγοσωστών, αλλά και η έλλειψη κολυμβητικής ικανότητας. “Η Ελλάδα, μια τουριστική και ιστορικά ναυτική χώρα, με 16.000 χλμ. ακτογραμμής, εκ των οποίων 3.000 χλμ. είναι παραλίες, είναι πρώτη σε πνιγμούς στην Ευρώπη και δεύτερη παγκοσμίως. Το 60% των Ελλήνων δε ξέρει κολύμπι και απλώς πλατσουρίζει στη θάλασσα”.

Μεγαλύτερη προσοχή λοιπόν από όλους μας, διότι είναι τραγικό να χάνονται ανθρώπινες ζωές τόσο άδικα και πρόωρα !

Morias News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.