Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Μικρότερες και... λιγότερες συντάξεις!

Την ώρα που οι συνταξιούχοι καλούνται να πάνε οι ίδιοι στις τράπεζες για να αποδείξουν ότι… ζουν, η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει και άλλο το κόστος του ασφαλιστικού.

Και, αυτή τη φορά, δε θα κόψει μόνο τμήμα των συντάξεων, αλλά και ολόκληρες συντάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα έχει .........

ζητήσει τον δραστικό περιορισμό των συντάξεων χηρείας και αναπηρίας, καθώς και κάθε είδους πρόωρης σύνταξης. Στόχος είναι όχι απλά οι συνταξιούχοι να παίρνουν λιγότερα, αλλά και ο αριθμός τους να μειωθεί!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ΕΚΑΣ. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας τα κρίτηρια για την καταβολή του θα είναι αυστηρότερα. Πλέον στο συνολικό ετήσιο εισόδημα θα προσμετράται και αυτό που φορολογείται με ειδικό τρόπο, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί και η μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα.

Σε περίπτωση συντάξεων γήρατος και θανάτου ο δικαιούχος θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας του και το συνολικό ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης να μην υπερβαίνει τα 850 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΟ
"Την ώρα που οι συνταξιούχοι καλούνται να πάνε οι ίδιοι στις τράπεζες για να αποδείξουν ότι… ζουν...."
Μιλάμε για κυβέρνηση....... οπερέτα!!!! Είσαι γερος και συνατξιούχος; Ελα στην τράπεζα για να αποδείξεις ότι ζεις... ΟΥΤΕ σε τσίρκο δεν συμβαίνουν αυτά!!!!
Γιώργο, όλα όσα έκανες με το κωλοΔΝΤ σου θα τα πληρώσεις ακριβά. Θα σε στείλει ο λαός στα τσακίδια.

1 σχόλιο:

  1. Οι Βολευτές θα κόψουν τις δικές των;
    Ε, κυρ-Κουσελά μου;
    Ε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.