Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Νάντια Γιαννακοπούλου: Σημαντική απόφαση ‘‘ομπρέλα’’ για τους μακροχρόνια άνεργους

Την Πέμπτη, 04/08/11, η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία αυξάνονται κατά χιλιάδες οι συμπολίτες μας που δικαιούνται το εδικό προνοιακό επίδομα.

Συγκεκριμένα, το ατομικό τεκμαρτό εισόδημα που θα πρέπει να έχει ο μακροχρόνια άνεργος ηλικίας 45 έως 65 ετών, ώστε να δικαιούται το ειδικό προνοιακό επίδομα του ΟΑΕΔ, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 10.000 ευρώ το χρόνο και 12.000 ευρώ αν πρόκειται για ζευγάρι, από 3.000 ευρώ και 5.000 ευρώ αντίστοιχα που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, δικαιούχοι του επιδόματος είναι άνεργοι ...........

εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ έως και δύο χρόνια, σε αντίθεση με την προηγούμενη ρύθμιση που εξασφάλιζε επίδομα μόνο για τους εγγεγραμμένους για ένα χρόνο.

Σε σχετικές δηλώσεις της, η κα. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, ανέφερε:

«Η παραπάνω απόφαση έχει ως γνώμονα την προστασία των μακροχρόνια ανέργων και αφορά ένα μεγάλο μέρος τους, καθώς η ανεργία μετατρέπεται στο υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Η πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας, κ. Κουτρουμάνη κινείται αδιαμφισβήτητα προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς, επιφέρει ικανοποιητικά περιθώρια χρόνου στους μακροχρόνια άνεργους να αναζητήσουν εργασία και ευνοϊκότερα εισοδηματικά κριτήρια, ώστε να καλύψει περισσότερους συνανθρώπους μας. Έτσι, αναπτύσσεται μια ‘‘ομπρέλα’’ προστασίας για τους μακροχρόνια άνεργους συμπολίτες μας που δίνει ανάσα και ανακούφιση, σε μια περίοδο που ο πολίτης έχει ανάγκη από ένα κράτος που θα μεριμνά, πέρα από την δημοσιονομική του κατάσταση, και για τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΑΕΔ, οι άνεργοι που παραμένουν εκτός εργασίας 12 ή και περισσότερους μήνες αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 70.343 άτομα μέσα σε ένα χρόνο, σημειώνοντας τον Ιούνιο του 2011 ποσοστιαία μεταβολή 37,01% έναντι του περσινού Ιουνίου. Σε σχέση με τον Μάιο, οι μακροχρόνια άνεργοι αυξήθηκαν κατά 6.323 άτομα. Συνολικά, σε σύνολο 687.173 εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ, 260.430 (37,90%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας εκτινάχθηκε στο 15,8% τον Απρίλιο του 2011 έναντι 11,9% τον Απρίλιο του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.