Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Με αργούς ρυθμούς επιστρέφουν από τις διακοπές

Συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς βέβαια η επιστροφή των εκδρομέων στα αστικά κέντρα και αναμένεται να κορυφωθεί κυρίως προς το τέλος της εβδομάδας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έφυγαν για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου σε κοντινούς προορισμούς, αλλά ...ξέχασαν να επιστρέψουν.

Οι υπηρεσίες τροχαίας πάντως βρίσκονται σε .........

αυξημένη ετοιμότητα, σε όλη τη χώρα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη ατυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Δυστυχώς σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Τροχαίας εκατοντάδες ήταν και φέτος οι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου που έχασαν την ζωή τους στην άσφαλτο.

Το τετραήμερο από 12 έως 15 Αυγούστου σε όλη την επικράτεια καταγράφηκαν 131 τροχαία ατυχήματα έναντι 191 το 2010. Όπως δείχνουν τα στοιχεία παρουσιάζεται μία μείωση της τάξης του 32%, ενώ όσον αφορά στους παθόντες από τα ατυχήματα αυτά καταγράφηκαν συνολικά 185 έναντι 254 το 2010.

Παράλληλα το ίδιο χρονικό διάστημα συγκροτήθηκαν από τις υπηρεσίες τροχαίας 1.966 συνεργεία με 4.339 αστυνομικούς, ενώ διατέθηκαν για την αστυνόμευση του οδικού δικτύου 2.155 περιπολικά και 190 δίκυκλα.
Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 102.599 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 5.052 παραβάσεις.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η φετινή έξοδος των οχημάτων για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ήταν σημαντικά αυξημένη σε σχέση με το 2010, με τους εκδρομείς να εγκαταλείπουν άρον άρον τις μεγάλες πόλεις.

Ειδικότερα, εξήλθαν από την Αθήνα 170.082 οχήματα δια μέσου της ε.ο. Αθηνών-Λαμίας και 219.418 οχήματα δια μέσου της ε.ο. Αθηνών-Κορίνθου, ενώ από τη Θεσσαλονίκη εξήλθαν 212.000 αυτοκίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.