Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Σύσκεψη για την Ολύμπια Οδό στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Σήμερα 3 Αυγούστου 2011, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σύσκεψη μεταξύ του Υφυπουργού κ. Γιάννη Μαγκριώτη, στελεχών του Υπουργείου, εκπροσώπων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Δήμων της Μεσσηνίας και των βουλευτών του Νομού με θέμα την ολοκλήρωση της Ολυμπίας οδού.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε για την ..........

πορεία του έργου και τις δυσκολίες που έχουν προκύψει σχετικά με την χρηματοδότησή του. Σύμφωνα με την ενημέρωση αυτή οι τράπεζες, οι οποίες έχουν αναλάβει την χρηματοδότηση του έργου, επικαλούνται διάφορες δυσκολίες προκειμένου να μην εκπληρώσουν στο ακέραιο τις συμβατικές τους υποχρεώσεις προς το Δημόσιο. Αναφέρθηκαν οι αλλαγές των χρηματοπιστωτικών συνθηκών καθώς και οι συνέπειες από την μη πληρωμή των διοδίων λόγω των κινητοποιήσεων. Εν τούτοις ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους στην σύσκεψη ότι οι διαπραγματεύσεις οδηγούνται σε θετική κατεύθυνση με τελικό σκοπό την ολοκλήρωση του συνόλου του οδικού έργου, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί.

Ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης δηλώνει ότι η ολοκλήρωση του έργου πρέπει να θεωρηθεί αδιαπραγμάτευτη από την πλευρά των Δημόσιων Αρχών. Ο άξονας Πάτρα-Καλαμάτα, μέσω Πύργου – Τσακώνας , ακόμα και αν υιοθετηθεί η εκδοχή της «μηδενικής λύσης» στο πέρασμα του Καϊάφα, είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας αλλά και για ολόκληρης της Πελοποννήσου.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης τονίζει ότι, παρά την διοικητική διαίρεση της Πελοποννήσου σε δυο περιφέρειες, η γεωγραφική, ιστορική, πολιτιστική και οικονομική ενότητα της Πελοποννήσου δεν παύει να υφίσταται και θα πρέπει να ενισχυθεί στο μέλλον. Δυο οδικοί άξονες είναι απαραίτητοι για να εξασφαλιστεί η ενότητα της διαιρεμένης Πελοποννήσου: Ο άξονας Κόρινθος-Πάτρα και ο άξονας Πάτρα-Καλαμάτα.
Το γεγονός ότι ο πρώτος προσφέρεται για υψηλότερη και άμεση κερδοφορία για τους αναδόχους - εργολάβους δεν σημαίνει ότι η πολιτεία πρέπει να αμελήσει το δεύτερο.

1 σχόλιο:

  1. http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2011/08/blog-post_1469.html
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ. ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ, ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.