Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Οδυσσέας Βουδούρης: Εδρα της ΕΡΑ Πελοποννήσου να είναι η Καλαμάτα

Την έδρα της ΕΡΑ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα και όχι την Τρίπολη προτείνει σε επιστολή του προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης.

Η επιστολή του Οδυσσέα Βουδούρη αναφέρει:

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις σας, σχετικά με την αναδιοργάνωση των δημόσιων μέσων ενημέρωσης και τη συγχώνευση περιφερειακών σταθμών, από 19 σε 9, με κεντρική διοίκηση και ενιαίο πρόγραμμα, είναι αναγκαίες τόσο για την ορθολογική αξιοποίηση των πόρων, όσο και για την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Κατανοώ ότι οι συγχωνεύσεις και οι έδρες των .......

νέων περιφερειακών σταθμών γίνεται με βάση την Καλλικρατική συγκρότηση. Ωστόσο, παρατηρούμε μια συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών στα διοικητικά κέντρα/πρωτεύουσες των περιφερειών, εφόσον το ίδιο συνέβη και με το Ινστιτούτο Ελαίας και Ελαιολάδου, με έδρα μέχρι τώρα την Καλαμάτα (έχω καταθέσει σχετική πρόταση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων). Η λογική αυτή ενέχει τον κίνδυνο της δημιουργίας νέων «υπερσυγκεντρωτικών» κέντρων, που σε βάθος χρόνου θα παρουσιάζουν ανάγκες αποκέντρωσης. Μια τέτοια συγκέντρωση δεν εξυπηρετεί καμία αντικειμενική ανάγκη, αλλά κινδυνεύει να δημιουργήσει σε βάθος χρόνου υποβαθμισμένες περιοχές.

Αγαπητέ Υπουργέ,
Στο πλαίσιο αυτού του προβληματισμού, όσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου προτείνω η έδρα του Δικτύου Πελοποννήσου, που προέρχεται από τη συνένωση των σταθμών ΕΡΑ Καλαμάτας και ΕΡΑ Τρίπολης, να είναι η Καλαμάτα.

Ευελπιστώντας ότι θα μελετήσετε την πρότασή μου, στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία.

3 σχόλια:

  1. Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ....Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΣΤΟΣ Ο ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ. ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΕΡΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατρούλη χωρίς σύνορα γιατί όχι στα Φιλιατρά η Έδρα της ΕΡΑ Πελοποννήσου???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.