Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Αγανάκτηση και στις κάλπες;

Ενα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από το πρώτο Θέμα. Διαβάστε το και σκεφτείτε τι πρέπει να κάνετε.

«Αφού τους ψηφίζουμε, καλά μας κάνουν». Η έκφραση αυτή που υποδηλώνει ταυτόχρονα αγανάκτηση και αυτοκριτική μονοπωλεί τις συζητήσεις των πολιτών που βλέπουν την καθημερινότητά τους να δυσκολεύει αφόρητα από την εφιαλτική οικονομική πραγματικότητα.

Το, «δεν φταίνε αυτοί, εμείς που τους ............

βγάζουμε φταίμε», ακούγεται στις πλατείες, στα καφενεία, στα γήπεδα, στις παραλίες και γύρω από το οικογενειακό τραπέζι, εκφράζοντας τη γενικευμένη δυσαρέσκεια από το υπάρχον πολιτικό σύστημα στο σύνολό του.
Με τα σενάρια των πρόωρων εκλογών να συμπεριλαμβάνονται στους «επιχειρησιακούς» σχεδιασμούς των κομμάτων και την αγανάκτηση της πλατείας να αναμένεται να δηλώσει την ηχηρή παρουσία της το αμέσως επόμενο διάστημα, δημιουργείται ένα απρόβλεπτο κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον.

Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει επακριβώς πως θα συμπεριφερόταν το εκλογικό σώμα στο ενδεχόμενο αιφνιδιαστικών εκλογών που θα προέκυπταν είτε λόγω κομματικών υπολογισμών είτε θα ήταν συνέπεια ραγδαίων εξελίξεων στο μέτωπο της εθνικής μας οικονομίας. Το ερώτημα ένα και βασικό. Μπορεί η αγανάκτηση να αποτυπωθεί στην κάλπη και αν ναι με ποια μορφή;

Αποχή, καταψήφιση των κοινοβουλευτικών κομμάτων ή «σταυρός» σε νέα σχήματα, είναι η πιθανή τριπλέτα επιλογής. Με δεδομένο ότι το πολιτικό σύστημα δεν δείχνει χειροπιαστά σημάδια «μετάνοιας» και όπως αποδεικνύεται δεν έχει τη διάθεση να προχωρήσει σε αυτοκάθαρση αλλά και βάσει του ότι οι κοινωνικές κινητοποιήσεις δεν έχουν μετεξελιχθεί, και είναι αμφίβολο αν τελικά θα συμβεί, σε κομματικούς σχηματισμούς τα πράγματα περιπλέκονται.

Στο σημείο αυτό θα ήταν εποικοδομητικό να θυμηθούμε πώς αντέδρασαν οι γείτονές μας Τούρκοι όταν η πολιτική ζωή της χώρας τους ήταν σε τέλμα αποδεικνύοντας στους πολιτικούς τους ότι μόνο δεδομένους δεν πρέπει να τους θεωρούν. Η πρωθυπουργία της πρώτης Τουρκάλας πρωθυπουργού(1993-1996), Τανσού Τσιλέρ, που μας είναι δυστυχώς γνωστή από την κρίση των Ιμίων, στιγματίστηκε από ευρύτατη διαφθορά και οικονομικά σκάνδαλα. Εξεταστικές επιτροπές, ανάλογες με τις δικές μας, στήθηκαν και εκεί αλλά η πρωθυπουργός δεν βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης με το πέπλο της συγκάλυψης να κάνει μία χαρά τη δουλειά του.

Η λύση δόθηκε από τον τουρκικό λαό στις εκλογές του 2002. Η πρώην πρωθυπουργός δεν εκλέχτηκε ούτε βουλευτής, το κόμμα της δεν μπήκε στη Βουλή, και η ίδια επέστρεψε στον καναπέ του σπιτιού της. Τόσο απλά. Πέρα δηλαδή από τους προπηλακισμούς των βουλευτών, ανεξαρτήτου κόμματος και πιθανού μεριδίου ευθύνης που μπορεί να έχουν για τη σημερινή κατάσταση, υπάρχουν και οι εκλογές σε μία κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Γιατί καλή είναι η αγανάκτηση στις πλατείες που τρομάζει τους πολιτικούς και δείχνει ότι η κοινωνία έχει αντανακλαστικά, όμως μετά την απομάκρυνση από το ταμείο που θα κάνουν οι επόμενες κάλπες, όποτε και αν αυτές στηθούν, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

ΣΧΟΛΙΟ
ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ: Οι Τούρκοι έδειξαν τον δρόμο. Οι Μπλέ μας χρεοκόπησαν οι πράσινοι μας ξεπουλάνε σε τιμή εξεφτελιστική. ΜΑΥΡΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ. Μακάρι να μην μπουν ΟΥΤΕ στην ΒΟΥΛΗ. Στο χέρι μας είναι. Την ώρα που πάμε για ψήφο.
Εκείνη την ώρα θυμηθείτε τον πάγκαλο να λέει "Μαζί τα φάγαμε", "Οι Έλληνες είναι κοπρίτες", "Είναι χίλιες φορές καλύτερο να προσλάβουμε έστω λίγους νέους ανθρώπους με προσόντα στο Δημόσιο, παρά να μετατάξουμε εκατοντάδες άχρηστους, απλώς για να λέμε ότι δεν κάνουμε απολύσεις" , "...ενώ ο στρατός θα έβγαζε στους δρόμους τανκ για να τις προστατέψει, καθώς δεν θα υπήρχε αρκετή αστυνομία" , Λεφτά υπάρχουν του Παπανδρέου που μας πέταξε βορρά στο ΔΝΤ που προσκυνάει, θυμηθείτε τα σκάνδαλα που έκανε η ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση, την παραγραφή τους με το κλείσιμο της βουλής δήθεν για τις ευρωεκλογές, θυμηθείτε ότι κατάντησαν την χώρα μας σε χώρα λαθρομεταναστών και γενικά χώρα που προσφεύγει κάθε καρυδιάς καρύδι, θυμηθείτε ότι έκαναν τους Έλληνες να νιώθουν ξένοι στον τόπο τους, θυμηθείτε τις πολιτικές και των δυο και ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.

Επιτέλους πρέπει να καταλάβουν οι βουκεφάλες της Βουλής ότι δεν είναι μόνιμοι. Απλά τους ανεχτήκαμε μέχρι σήμερα.
Καιρός να πάρουν τον πούλο όλοι τους. Και οι πράσινοι και οι Μπλέ μπας και ξεβρωμίσει η χώρα!

8 σχόλια:

  1. ΠΕΣΤΑ ΜΕΓΑΛΕ ΑΡΙΣΤΑ 10'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΝ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΑΙΡΜ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΑΛΓΗ ΦΙΛΕΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ, ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΟΦ ΣΟΡ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟ, ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΕΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ, ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ.... ΠΟΛΛΑ ΞΕΧΝΑΣ ΦΙΛΕ.
    ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ.
    ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΟΙ ΜΕΝ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΟΙ ΔΕ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ολοι εσεις που λετε μαυρο ..εσεις πρωτοι θα τρεξετε στο μαντρι σας ,,,αντε γεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπόνορα όχι αυτή τη φορά φίλε...
    Η μόνη λύση εντοπίζεται στο μαύρισμα του κομματικού κράτους, πολύ σωστό το σχόλιο των διαχειριστών.
    Θα είμαστε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ αν τους ξανακάνουμε μάγκες όλους αυτούς!
    Εύχομαι να πέσουν έξω οι προβλέψεις σου...

    Γιώργος από Άμφεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τόσα χρόνια φάγαμε στην Μάπα τους πράσινους και τους μπλέ. Έφτασαν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού. Αν δεν την έχουν ρίξει πραγματικά στον γκρεμό.
    Ας τους πετάξουμε έξω από την βουλή κλοτσηδόν και τους δυο. Ας δοκιμάσουμε και κάτι άλλο βρε αδερφέ. Μάνο αυτοί οι δυο είναι;

    Ας δοκιμάσουμε 4 χρόνια το ΛΑΟΣ για παράδειγμα. Δεν μας κάνει; ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ.
    Αλλος να πάρει σειρά.
    Ο σκοπός είναι να γίνει το πρώτο μπάμ. Να την ακούσουν Dolby Digital όπως την άκουσε με τις σφαλιάρες ο Καρχιμάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε admin, τα ίδια σκ@.. είναι και ο Καρατζαφέρης, σίγουρα ικανότερος πολιτικά αλλά πολύ κολοτούμπας ρε γμτ...
    Επίσης και η Ντόρα είναι ευφυέσταστη, αλλά πολύ οικογενειακή υπόθεση την έχουν δει τη πολιτική, το καλύτερο θα ήταν μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων που δε θα θρέφει κοκμματόσκυλα, πχ Παπαδήμος, Μαρκεζίνης, δε ξέρω εγώ ποιος άλλος.
    Και σίγουρα να τελειώσουν τα δυο μεγάλα κόμματα.

    Γιώργος από Άμφεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν θα διαφωνήσω αλλά πολλά απο αυτά που λέει ακούγονται καλά. Ας τον δοκιμάσουμε 4 χρόνια. Αν βγει και αυτός μια από τα ίδια τον στέλνουμε και αυτόν στα τσακίδια. Το θέμα είναι να γίνει η αρχή. Η αρχή είναι το ήμισι του παντός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.