Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Ωφέλιμο για πάσα νόσο το σεξ

Αν υποτεθεί ότι χρειάζεται κανείς κίνητρο για να έρθει σε σεξουαλική επαφή με τον σύντροφό του, τότε η επιστήμη έρχεται να μας δώσει αρκετά, καθώς το σεξ αποδεικνύεται ωφέλιμο για πάσα νόσο.

Στα σημαντικότερα οφέλη του συγκαταλέγεται η προστασία από τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά, αφού η έκκριση ενδορφινών κατά τη διάρκεια του οργασμού εξουδετερώνει τις ορμόνες του στρες.
Επιπλέον, αμερικανική έρευνα έδειξε ότι οι ...........

γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση και κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα έχουν υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων συγκριτικά με τις γυναίκες που απέχουν, και κατ' επέκταση μειωμένο κίνδυνο οστεοπόρωσης.

Στους άντρες οι συχνές σεξουαλικές επαφές φαίνεται ότι προστατεύουν από τον καρκίνο του προστάτη. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, η ανανέωση του σπέρματος στον προστάτη λειτουργεί αποτρεπτικά. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο οι άνδρες που κάνουν συχνά σεξ είναι και πιο γόνιμοι.

Και για τα δύο φύλα το σεξ μπορεί επίσης να αποδειχτεί φυσικό παυσίπονο καθώς, όπως εξηγούν οι ειδικοί, η αύξηση της παραγωγής ενδορφινών προκαλεί τη νάρκωση των σημείων του εγκεφάλου από όπου ξεκινούν οι πόνοι. Ιδιαίτερα για τους άντρες ένας δυνατός οργασμός ισοδυναμεί με μια μυοχαλαρωτική ένεση, γεγονός που εξηγεί γιατί στην πλειονότητά τους αποκοιμιούνται μετά την ερωτική επαφή.

Ακόμα, μετά την ολοκλήρωση της πράξης ο οργανισμός αυξάνει την παραγωγή ανοσοσφαιρίνης, μιας ουσίας που αποτελεί την καλύτερη προστασία ενάντια στις ασθένειες, ενώ παράλληλα διπλασιάζεται και ο αριθμός λευκών αιμοσφαιρίων και αντισωμάτων στο αίμα. Με αυτό τον τρόπο οι αντιστάσεις του οργανισμού απέναντι στις επιθέσεις ιών αυξάνονται.

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν έδειξε επίσης ότι κατά την ερωτική πράξη ο οργανισμός καίει περίπου 200 θερμίδες, όσες δηλαδή καίγονται με δεκαπέντε λεπτά άσκησης με ποδήλατο, ενώ παράλληλα γυμνάζονται όλες οι μεγάλες μυϊκές ομάδες. Η εκγύμναση των πυελικών μυών μέσω των συσπάσεων, μάλιστα, μπορεί να εξασφαλίσει στις γυναίκες, εκτός από οργασμό, καλύτερο έλεγχο της ουροδόχου κύστης.

ESPRESSO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.