Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Ερωτηση Νάντιας Γιαννακοπούλου για την επέκταση του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου στη Δυτική Πελοπόννησο (Μεσσηνία, Ηλεία)

Προς Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου

Θέμα: Επέκταση του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου στη Δυτική Πελοπόννησο (Μεσσηνία, Ηλεία)

Κύριε Υπουργέ ...........

Πρόσφατα σε σύσκεψη, που έγινε στο Λεβίδι Αρκαδίας, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και με την συμμετοχή Δημάρχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ανακοινώθηκε επίσημα από τον κ. Παπαρσένο, Διευθύνων Σύμβουλο της ΔΕΣΦΑ, η επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου από τους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας μέχρι τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Ο Αγωγός μήκους 159 χιλιομέτρων, κόστους 130 εκ. ευρώ, διέρχεται από την ευρύτερη περιοχή των πόλεων Κορίνθου, Άργους, Ναυπλίου, Τρίπολης και καταλήγει στη Μεγαλόπολη.

Στο επιχειρησιακό Σχέδιο της ΔΕΣΦΑ, πουθενά δεν αναφέρεται, ούτε και υπάρχει μελέτη για επέκταση του αγωγού Νοτιοδυτικότερα στην Ηλεία και Μεσσηνία. Το φυσικό αέριο αποτελεί ασφαλή, φθηνή και ως εκ τούτο ανταγωνιστική πηγή ενέργειας. Ο αποκλεισμός της Δυτικής Πελοποννήσου από τα ενεργειακά δίκτυα, θέτει την περιοχή σε μειονεκτική θέση όσον αφορά την αναπτυξιακή της προοπτική. Μεγάλες τουριστικές μονάδες, βιοτεχνίες και βιομηχανίες μεταποίησης, μεγάλες θερμοκηπιακές μονάδες, ουσιαστικά υπολείπονται από το μη ανταγωνιστικό κόστος των σημερινών ενεργειακών τους αναγκών, έναντι της χρήσης του φυσικού αερίου από αντίστοιχες μονάδες της Πελοποννήσου.

Κύριε Υπουργέ

Επιβάλλεται άμεσα η επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου στη Δυτική Πελοποννήσου. Η μελέτη κόστους- οφέλους από τη χρήση του φυσικού αερίου, αναγόμενη στο κόστος μεταφοράς σίγουρα είναι θετική.

Εξ’ άλλου πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν και η δυναμική της περιοχής στον Τομέα του Τουρισμού, της Αγροτικής Οικονομίας και των Μεταφορών ( Πολύτροπες μεταφορές – Διαμετακομιστικό Κέντρο)

Ερωτάσθε Κύριε Υπουργέ

Σε ποιες ενέργειες θα προβούν οι Υπηρεσίες του Υπουργείου σας και οι εποπτευόμενοι από εσάς φορείς, ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου Άγιοι Θεόδωροι – Τρίπολη – Μεγαλόπολη στη Δυτική Πελοποννήσο, δηλαδή Μεσσηνία και Ηλεία;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα
Αντωνακόπουλος Παναγιώτης
Δημητρουλόπουλος Παναγιώτης

1 σχόλιο:

  1. Πάλι τα ίδια με τις επερωτήσεις.
    Κε Πρόεδρε της Βουλής να διπλασιάσεις τον μισθό της Νάντιας γιατί κόπτεται η κόρη και να πάρει και χαρτοφυλάκιο για να δίνει απαντήσεις τότε και όχι μόνο να κάνει επερωτήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.