Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Στις φλόγες όλη η Ελλάδα - Χωριά εκκενώθηκαν σε Εβρο και Αρκαδία - Δεκάδες τα μέτωπα

- Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Τρίπολη κατακαίει το πράσινο που γλίτωσε από τις πυρκαγιές του 2007
- Αναζωπυρώσεις στο χωριό Δάφνη Αρκαδίας
- Εκτός ελέγχου η κατάσταση στον Έβρο για 3η μέρα. Οι φλόγες γλείφουν τα πρώτα σπίτια
- Πυρκαγιά ξέσπασε και στο Μαλανδρίνο Αμφισσας
- Το συντονιστικό της πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι επικέφθηκε ο πρωθυπουργός

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στην .........

Αρκαδία με τους κατοίκους πολλών χωριών να ζουν ημέρες του 2007.
τρία χωριά έχουν εκκενωθεί, ενώ ήδη οι φλόγες πέρασαν μέσα από κάποια από αυτά χωρίς να μπορεί κανείς να πει ακόμα τι ζημιές έχουν γίνει.

Η φωτιά κύκλωσε το χωριό Πάπαρη απ' όλες τις πλευρές και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες οι μπουλντόζες από την βόρεια πλευρά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ζώνη προστασίας.
Ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Κώστας Κατσαφάνας δήλωσε ότι, η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Μανιάτη κι έχουν καεί σπίτια, χωρίς όμως να γνωρίζει τον αριθμό.
Είπε επίσης ότι η φωτιά πέρασε και από το χωριό Δάφνη που έχει εκκενωθεί, αλλά δεν υπάρχει εικόνα για το αν έχουν προκληθεί ζημιές, ενώ τόνισε πως είναι δύσκολο το έργο της κατάσβεσης λόγω του δυνατού αέρα που κινεί τη φωτιά ανεξέλεγκτα.

Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος που βρίσκεται στην περιοχή της Ασέας, μας ενημέρωσε ότι έχουν εκκενωθεί τρία χωριά, το Πάπαρη, η Δάφνη και το Μανιάτη, ενώ μια ηλικιωμένη γυναίκα που δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί κατά την εκκένωση του χωριού Μανιάτη, απεγκλωβίστηκε και μεταφέρεται με αναπνευστικά προβλήματα στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης.

Την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή περιέγραψε στο NewsIt ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Τρίπολης, Γιώργος Καρλής. Ακούστε τη δήλωσή του...

Το μέτωπο είναι τεράστιο και στη μάχη της κατάσβεσης παίρνει μέρος μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής με 30 άνδρες, 12 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού κάνουν και 4 αεροσκάφη. Στο σταθμό διοδίων Ασέας βρίσκονται λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αρκαδίας για εκκένωση κι άλλων χωριών εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στον Έβρο

Με εναέρια μέσα από εσωτερικό, αλλά και από ξένα κράτη, θα προσπαθήσουν οι πυροσβέστες να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει περιοχές του Έβρου, έχοντας ήδη αποτεφρώσει περισσότερα από 47.000 στρέμματα από δρύες, πεύκα και καλλιέργειες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η φωτιά απειλεί το χωριό Κοίλα. "Είναι στα 300 μέτρα από το χωριό", είπε χαρακτηριστικά στο Newsit ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης.

Μέσα σε όλα αυτά, νέα πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Φέρρες κοντά σε στρατόπεδο. Επιχειρούν 5 οχήματα με 12 πυροσβέστες καθώς και ένα αεροσκάφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.