Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με το νερό στους Γαργαλιάνους

Λύθηκε το πρόβλημα με την υδροδότηση των Γαργαλιάνων αλλα και των γύρω περιοχών απο τις πολύωρες διακοπές νερού που σημειώνονταν στην πολύπαθη αυτή πόλη.
Όπως έγινε γνωστό ότι από την περασμένη Παρασκευή αποκαταστάθηκε η συνεχής υδροδότηση στην πόλη των Γαργαλιάνων και στα γύρω χωριά, χωρίς πλέον τις πολύωρες διακοπές που σημειώνονταν το προηγούμενο διάστημα.

Αυτό έγινε καθώς αυξήθηκε η ποσότητα του ..........

νερού που έρχεται από το Αλικοντούζι μέσω του αγωγού του Συνδέσμου από 500 σε 1000 κυβικά.
Αυτό οφείλεται αφενός στη μείωση της κατανάλωσης λόγω υποχώρησης του καύσωνα και αφετέρου στις επεμβάσεις που έγιναν από το Προεδρείο του Συνδέσμου σε συνεννόηση με τα χωριά που υδρεύονται από τη συγκεκριμένη πηγή.

Ως προς τις εργασίες, αυτές ήδη ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες με τη μορφή του κατ’ επείγοντος για την αποκατάσταση της γεώτρησης στη θέση «Γκούρη» που, εκτός απροόπτου, θα δώσει σύντομα μια πρόσθετη ανακούφιση στο θέμα της υδροδότησης που «ταλανίζει» προ πολλών ετών τους Γαργαλιάνους.

Οσον αφορά την ποιότητα του παρεχόμενου νερού, οι τελευταίες χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις που έγιναν με ημερομηνία 27 Ιουλίου 2011, από την εταιρεία «ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.» (με την οποία παραμένει συμβεβλημένος ο Δήμος) , επιβεβαιώνουν την καταλληλότητα του νερού καθώς όλοι οι δείκτες βρίσκονται κάτω των προβλεπόμενων ορίων. Την ενημέρωση αυτή έκαναν στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την τελευταία συνεδρίαση του ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας και ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής ενότητας κ. Στάθης Ανδρινόπουλος.

Κάθε άλλη «ενημέρωση» στερείται εγκυρότητας και παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να μην την λαμβάνουν υπόψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.