Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας

Ο συνδυασμός «Ιατρική Ενότητα» με επικεφαλής τον Μιχάλη Μιχαήλ ήρθε πρώτος με αρκετά μεγάλη πλειοψηφία στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και εκλέγει 6 έδρες. Στο νέο Δ.Σ. θα συμμετέχουν επίσης η «Ανανέωση», με επικεφαλής τον Δημήτρη Τζαμουράνη και 4 έδρες, καθώς και ο συνδυασμός «Ισότητα και Αλληλεγγύη» με επικεφαλής τον Χαράλαμπο Καρακύκλα και μία έδρα, την οποία καταλαμβάνει ο ίδιος.

Μιχάλης Μιχαήλ

«Ιατρική Ενότητα»

«Μπορεί να ήμουν για πρώτη φορά υποψήφιος ...........

πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, όμως δεν είμαι καινούργιος στο χώρο, υπάρχει εμπειρία» σημείωσε χθες στο «Θ» ο επικεφαλής της «Ιατρικής Ενότητας» Μιχάλης Μιχαήλ, γιατρός του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

«Τα προβλήματα είναι ετών και τελευταία έχουν μεγαλώσει πολύ. Θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε για το καλύτερο, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας. Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε ένας περιφερειακός ιατρικός σύλλογος. Δεν είμαστε ο Ιατρικός της Αθήνας, ούτε ο Πανελλήνιος. Βεβαίως, θα κάνουμε τις παρεμβάσεις μας εκεί που χρειάζεται, αλλά ξέρουμε ότι μπορεί κάποιες φορές να είναι αναποτελεσματικές, επειδή η περιφέρεια δεν ακούγεται πάρα πολύ στο κέντρο. Παρ’ όλα αυτά, εμείς θα προσπαθήσουμε, ώστε να προβάλλουμε τα προβλήματα του κλάδου των γιατρών, αλλά και να φέρουμε τον Ιατρικό Σύλλογο πιο κοντά στους πολίτες της Μεσσηνίας, οι οποίοι θέλουν να έχουν καλή υγεία, είτε απευθύνονται στο δημόσιο τομέα είτε στον ιδιωτικό».

Ο κ. Μιχαήλ πιστεύει πως ένα από τα θέματα που πρέπει να απασχολήσουν το νέο Δ.Σ., είναι η ενότητα των γιατρών. «Αυτό ήταν και το χαρακτηριστικό του ψηφοδελτίου μας, “Ιατρική Ενότητα”. Δεν είναι σχήμα λόγου, το εννοούμε αυτό που λέμε. Το ψηφοδέλτιό μας αντιπροσώπευσε σχεδόν όλους τους χώρους εργασίας των γιατρών. Είχαμε και νοσοκομειακούς γιατρούς και ελεύθερους επαγγελματίες και από τα Κέντρα Υγείας και θα εκπροσωπούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να αναδεικνύονται τα προβλήματα όλων των χώρων εργασίας των γιατρών. Το πρώτο ζήτημα είναι να αμβλυνθούν όποιες αντιπαλότητες υπάρχουν. Είμαστε ένας επιστημονικός σύλλογος, μεταξύ μας έχουμε μικρές διαφορές, αλλά πάρα πολλά κοινά σημεία, οπότε πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για το καλύτερο, τόσο για τους γιατρούς όσο και για το μεσσηνιακό λαό».

Δημήτρης Τζαμουράνης

«Ανανέωση»

Εκ μέρους της «Ανανέωσης» ο επικεφαλής της, Δημήτρης Τζαμουράνης, δήλωσε στο «Θ» σχετικά με τα αποτελέσματα:

«Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν το απόλυτα επιθυμητό για το συνδυασμό μας, ωστόσο ενισχυθήκαμε σε ψήφους και κατακτήσαμε μια έδρα παραπάνω από την προηγούμενη φορά. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στις εκλογές, πέρα από τους γιατρούς που δραστηριοποιούνται στο νομό μας, ψηφίζει παροδικά και ένα σώμα νέων γιατρών, ειδικευόμενων - αγροτικών, που εύκολα κατευθύνεται προς συγκεκριμένες επιλογές. Εμείς, ως συνδυασμός, εκφράζουμε σημαντικό κομμάτι ενεργών γιατρών, που μας εμπιστεύεται, στηριζόμαστε σε αρχές και αξίες και αυτές θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο».

Χαράλαμπος Καρακύκλας

«Ισότητα και Αλληλεγγύη»

Για τα αποτελέσματα που έδωσαν μία έδρα στο συνδυασμό του, ο Χαράλαμπος Καρακύκλας, επικεφαλής της «Ισότητας και Αλληλεγγύης», μας είπε: «Η πορεία μου είναι μοναχική. Ο πλάτανος στο δάσος στέκεται όρθιος μόνος του, χωρίς στηρίγματα, όπως μου είπε σήμερα το πρωί και ένας φίλος. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συναδέλφους που με επιλέγουν κάθε φορά που θέτω υποψηφιότητα και δείχνουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Από τη μεριά μου, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα συμπαρασταθώ σε όλα τα προβλήματα όλων των γιατρών, όπως κάνω πάντα»

Το Νεο Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας


Ο ακτινολόγος Μιχάλης Μιχαήλ αναλαμβάνει πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.
Στο νέο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν επίσης οι γιατροί:
Δημήτρης Νικολόπουλος,
Γιώργος Πανομήτρος,
Γιάννης Μπούρης,
Δημήτρης Τζωρτζίνης,
Σπύρος Παυλάκης,
Δημήτρης Τζαμουράνης,
Χρήστος Γαλιώτος,
Γιώργος Σωφρονάς,
Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος και
Χαράλαμπος Καρακύκλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.