Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Ζητούν οι αγρότες της Τριφυλίας. Ελέγχους σε αγγούρια για ελληνοποιήσεις

Να ενταθούν οι έλεγχοι από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας στην περιοχή της Τριφυλίας ζητούν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, καθώς τις τελευταίες μέρες ακούγονται διάφορα περί ελληνοποιήσεων αγγουριών, που αγοράζονται φθηνά από τα Σκόπια, μεταφέρονται στη Μεσσηνία και πωλούνται ως τριφυλιακά.

Συζήτηση για το θέμα με εκπροσώπους των ..........

αγροτικών συλλόγων είχε χθες και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος.

«Παραγωγοί από την περιοχή μάς παραπονέθηκαν κάνοντας λόγο για εισαγωγή αγγουριού, με σκοπό για να γίνει ελληνοποίηση. Δηλαδή, ότι τα φέρνουν από Σκόπια και τα πουλάνε σαν ελληνικά αγγούρια Φιλιατρών. Δεν είναι επώνυμες οι καταγγελίες που έχουμε, αλλά λένε ότι κάποιοι αγοράζουν φθηνά και μετά κόβουν τιμολόγιο για φιλιατρινό προϊόν. Εμείς, είτε είναι αληθείς οι καταγγελίες είτε όχι, ζητάμε να ενταθούν οι έλεγχοι» μας είπε χθες ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Ηλίας Μπουντουβάς.

«Άκουσα κι εγώ κάποια πράγματα. Δεν ξέρω αν ευσταθούν, πρέπει να κάνουν ελέγχους από τη Διεύθυνση Γεωργίας και, όπως μας είπε ο κ. Παρασκευόπουλος κάνουν» πρόσθεσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Γιώργος Αλεξανδρόπουλος.

Για τα όσα ακούγονται περί εισαγόμενων αγγουριών που πωλούνται ως φιλιατρινά: «Το ίδιο έχει ακουστεί και προηγούμενες χρονιές, γι’ αυτό είναι αρμόδιες οι Διευθύνσεις Γεωργίας και Εμπορίου να ελέγξουν και να κάνουν ό,τι πρέπει. Στο παρελθόν είχε ακουστεί για ντομάτες, αλλά δεν είχε αποδειχθεί, γι’ αυτό και δεν υπήρξαν κυρώσεις» ανέφερε ο κ. Αλεξανδρόπουλος.

«Εμείς κάνουμε όλους τους τακτικούς ελέγχους» παρατήρησε ο κ. Παρασκευόπουλος από τη Διεύθυνση Γεωργίας Τριφυλίας. «Τώρα έχει αρχίσει η δεύτερη καλλιέργεια αγγουριού και γίνονται έλεγχοι από τις υπηρεσίες μας για το GR και την ποιότητα, τόσο στους παραγωγούς, όσο και στους τυποποιητές μας. Δεν έχουμε επώνυμη καταγγελία για ελληνοποιήσεις, απλώς μια συνεργασία είχαμε με τους Αγροτικούς Συλλόγους, που μας ζήτησαν ελέγχους, επειδή είναι καλοκαίρι και το αγγούρι έχει ζήτηση. Σκοπός, να διασφαλιστούν οι ίδιοι και να αποφευχθούν πιθανές ελληνοποιήσεις ή σφετερισμοί του ονόματος του προϊόντος, καθώς παράγουν εξαιρετικής ποιότητας αγγούρια. Εμείς κάνουμε τους ελέγχους στην περιοχή μας, όπου έχουμε αρμοδιότητα, έλεγχοι όμως πρέπει να γίνονται σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στα σημεία εισόδου από άλλες χώρες.

Αν υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία, πρέπει να την κάνουν επώνυμα σ’ εμάς. Όμως, οι παραγωγοί της περιοχής σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι θα έκαναν κάτι τέτοιο. Αν υπάρξει κάτι για κάποιον παραγωγό, η υπηρεσία αμέσως θα επιληφθεί, θα ελέγξουμε το GR να δούμε αν όντως ο παραγωγός έχει καλλιέργεια ή τον όγκο της παραγωγής του. Και με βάση τα τιμολόγια, θα διαπιστώσουμε αν δικαιολογείται η παραγωγή».

ΘΑΡΡΟΣ

1 σχόλιο:

  1. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΝΤΟΡΟ ΤΟ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΓΕΝΙΚΩΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΓΩ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.