Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Στο διαδίκτυο ονόματα οφειλετών του Δημοσίου

Στη δημοσιοποίηση ονομάτων φυσικών προσώπων που χρωστούν στο δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, μετά και την σχετική έγκριση που αναμένεται άμεσα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένου Προσωπικού Χαρακτήρα και αν και εφόσον οι συγκεκριμένοι οφειλέτες δεν προβάλλουν αιτιολογημένες αντιρρήσεις για τις οφειλές τους εντός 15 ημερών από την ώρα που θα δώσει το πράσινο φως η Αρχή.

Αυτό τόνισε χθες από το βήμα της Βουλής ο .......

υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΛΑ.Ο.Σ. για τις εξελίξεις στην Οικονομία προσθέτοντας ότι θα προηγηθεί (θα γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες) η δημοσιοποίηση των ονομάτων εταιριών που χρωστούν στο δημόσιο μεγάλα ποσά, αφού για αυτές τις περιπτώσεις -όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης- δεν απαιτείται να ερωτηθεί η αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

«Όσοι οφείλουν πάνω από 150.000 ευρώ και είναι βεβαιωμένες οφειλές θα δουν τα ονόματά τους να αναρτώνται, αν δεν υποβάλλουν αιτιολογημένες αντιρρήσεις σε 15 μέρες» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος, αναφερόμενος στην εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, είπε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε αταλάντευτα την πορεία εφαρμογής του προγράμματος». Σημείωσε δε για την προβλεπόμενη ύφεση ότι «πρέπει και μπορούμε να δουλέψουμε ώστε η πρόβλεψη του 4,5% να περιοριστεί και με τον τρόπο αυτό να μπούμε στο 2012 με ευνοϊκότερους όρους και καλλίτερες ευκαιρίες». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «μπορούμε να αποτινάξουμε τον ζυγό της απαισιοδοξίας και να προχωρήσουμε μπροστά».

Κι όταν ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε θύτες της κατάρρευσης της ισχυρής Ελληνικής οικονομίας τη δεκαετία του ΄80 τα δύο μεγάλα κόμματα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να καταλάβετε ότι πρέπει να πάμε μαζί, όσοι θέλουν και όσοι μπορούν», ο υπουργός, μέσα στο επιχειρούμενο κλίμα συναίνεσης που επιζητά η κυβέρνηση από τα άλλα κόμματα, τόνισε με έμφαση ότι «η καθαρή συνεννόηση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης αποτελεί την προϋπόθεση για να φύγουμε από το αδιέξοδο και να αλλάξουμε το κλίμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.