Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Λύση για τα μη επικυρωμένα μηχανογραφικά αναζητά η κυβέρνηση

Φόρμουλα για να μη χάσουν την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια λόγω... ηλεκτρονικής αστοχίας αναζητά τώρα το υπουργείο Παιδείας για τους υποψήφιους που δεν ολοκλήρωσαν σωστά τη διαδικασία των μηχανογραφικών δελτίων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, πρόκειται για περίπου 1.000 υποψήφιους οι οποίοι ξέχασαν να πατήσουν το κάνουν «κλικ» στην οριστικοποίηση των ηλεκτρονικών τους μηχανογραφικών -διαδικασία που έγινε για πρώτη φορά εφέτος αποκλειστικά μέσω του Διαδικτύου- με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ακόμα και αριστούχοι με βαθμό 19.

Το πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει ..........

το υπουργείο δεν αφορά μόνο ότι πρέπει να θεσπιστούν πρόσθετες θέσεις για να εισαχθούν όσοι εκ των χιλίων πέτυχαν μόρια που επιτρέπουν την εισαγωγή, αλλά και το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς έχουν υποβάλει διαφορετικά πρόχειρα ηλεκτρονικά μηχανογραφικά εκ των οποίων μόνο ένα θα πρέπει να θεωρηθεί ως οριστικό, αλλά ποιο θα είναι αυτό;

Πάντως, οι υπηρεσίες του υπουργείου που αναζητούν μια λύση, τονίζουν ότι είναι τουλάχιστον παράδοξο μαθητές που μπορούν να γράψουν 18 και 19 στις πανελλαδικές να ξεχνούν μετά να πατήσουν ένα κουμπί παρά τις σαφείς οδηγίες που υπήρχαν, διακινδυνεύοντας έτσι την εισαγωγή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.