Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος Πακιστανών οδηγών ταξί στο Ελ. Βενιζέλος

Επίθεση δέχτηκαν Πακιστανικής καταγωγής οδηγοί ταξί από ομάδα άλλων οδηγών χθες το πρωί στην πιάτσα ταξί του αεροδρομίου, Ελευθέριος Βενιζέλος. Όπως καταγγέλλουν η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η ομάδα τραυμάτισε τον οδηγό ταξί Ζαχίρ Ακράμ στο πρόσωπο με γροθιές.

Ο κ. Ακραμ βρισκόταν μέσα στο ταξί του, ...........

τελευταίος στην ουρά όταν τον πλησίασαν δύο άτομα και του ζήτησαν να ανοίξει το τζάμι του παραθύρου. Τότε άρχισαν να τον βρίζουν με χυδαίες και ρατσιστικού περιεχομένου εκφράσεις. Κατόπιν άνοιξαν την πόρτα, τον κατέβασαν και τον γρονθοκόπησαν. Αμέσως μετά καταφέρθηκαν εναντίον άλλων Πακιστανών οδηγών που βρίσκονταν εκεί χτυπώντας άλλον ένα και διώχνοντας από την ουρά άλλους δύο.

Σύμφωνα με τις δυο κινήσεις, όταν οι μετανάστες οδηγοί έφτασαν στο Αστυνομικό Τμήμα για να καταγγείλουν το περιστατικό οι αρμόδιοι αστυνομικοί τους έδιωξαν λέγοντας τους ότι «άν κάνουν μήνυση θα κρατηθούν όλοι διότι και οι «άλλοι» θα κάνουν μήνυση».

Μάλιστα το απόγευμα υπήρξε συνέχεια με νέο περιστατικό που δείχνει ότι η ίδια ομάδα επιχείρησε μετά την ενθάρρυνση της από τη στάση της Αστυνομίας, να συνεχίσει το πογκρόμ στο αεροδρόμιο. «Τέτοιες επιθέσεις επιτείνουν το καθεστώς άγριας εκμετάλλευσης των εργαζόμενων οδηγών ταξί, κάποιοι από τους οποίους όχι μόνο έχουν έγγραφα και άδειες επαγγέλματος αλλά και ασφάλιση πολλά χρόνια στο ΙΚΑ» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και η Ένωση Μεταναστών Εργατών.

Επισημαίνουν δε, ότι «δεν πρόκειται για τυχαίο περιστατικό αλλά για συστηματική προσπάθεια φασιστικών κύκλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των μεταφορών, όπως έδειξε και με κραυγαλέο τρόπο η φασιστική προβοκάτσια των «συνδικαλιστών» της ΕΘΕΛ στη διάρκεια της 48ωρης Γενικής Απεργίας στις 28-29 Ιούνη στο Σύνταγμα που αφού προκάλεσαν την επέμβαση των ΜΑΤ φυγαδεύτηκαν από τους προστάτες τους μέσα στη Βουλή».

Οι δυο κινήσεις καλούν τα συνδικάτα «να καταδικάσουν τις ρατσιστικές επιθέσεις και τη κάλυψη της ΕΛΑΣ στους φασίστες τραμπούκους». «Καλούμε τα συνδικάτα των εργαζόμενων στο αεροδρόμιο, και στα ταξί, το ΕΚΑ να παρέμβουν άμεσα» επισημαίνουν.

«Η εργατική ενότητα είναι η μόνη απάντηση στη κρίση και τη κατάρρευση της οικονομίας που σπρώχνουν οι πολιτικές των κυβερνήσεων και γι αυτό μαζικά τα συνδικάτα πρέπει να αγκαλιάσουν τους μετανάστες , να τους γράψουν στη δύναμη τους για να ενισχύσουμε το κοινό αγώνα ενάντια στη εκμετάλλευση και τη καταπίεση. Όπου υπάρχει ρατσισμός το μεροκάματο θα πέσει, οι απολύσεις θα ανέβουν. Όπου οι εργαζόμενοι ενώνονται έχουν τη δύναμη να νικήσουν» καταλήγει η ανακοίνωση.

TVXS

6 σχόλια:

  1. ti egine edw den exei sxolio gia ratsistiki simperifora? mono otan mas sumferei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΔΗΓΟΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ;
    ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ. ΑΚΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΗ. ΚΟΙΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΚΙ ΟΛΑΣ.
    ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ. ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΞΕΚΙΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θετικό βήμα! ...για να μην παίρνουν και πολύ αέρα! Γιατί τώρα τελευταία το χουν χέσει το θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εχει κανει κανεις απο σας μεταναστης¨?

    αρχιζουν και τα χανουν σιγα σιγα οι ιδιοκτητες ταχι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε πατε καλα???Τι σας νοιαζει αν καποιος ειναι μεταναστης,μομιμος και δουλευει οποιαδηποτε δουλεια να ζησει την οικογενεια του.Νομομος και νοικοκυρης ομως.Δηλαδη αν τον βλεπατε σε οικοδομη να κουβαλαει μπετο θα ηταν φυσιολογικο?Αντε αποκει βλακες,γκα γκα!Με τους παρανομους που εχουν κατακλεισει την πολη μας και θα μας φανε στο τελος ναι,αλλα τι κανετε ρε κοτες εκει??Τιποτα γραφετε τα σχολεια σας στο μπλογκ και νομιζετε οτι κανατε το καθηκον σας και βγαλατε και την αντριλα σας.Τζαμπα μαγκες!Ουστ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι ζόρικη η κατάσταση, όσο δεν υπάρχει οργάνωση και μεταναστευτική πολιτική άλλο τόσο θα υπάρχει έξαρση της ξενοφοβίας.
    Η καλύτερη λύση είναι όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου και ζουν πάνω από 10 χρόνια να μείνουν στην Ελλάδα νόμιμα και χωρίς να διακρίνονται ως "ξένοι" και τα κύματα που συνέρρευσαν με κάθε τρόπο από το 2004 και μετά, είτε να αποκτήσουν ταξιδιωτικά έγγραφα και να πάνε στην υπόλοιπη ευρώπη, είτε να επαναπατριστούν σταδιακά μέσα σε δυο χρόνια.
    Ζω για καιρό στην Αθήνα, μιλάμε η κατάσταση είναι πνιγηρή, δεν μπορείς να πας ούτε έως το περίπτερο σε κάποιες περιοχές, και όλα αυτά στο όνομα του ανθρωπισμού.
    Για τις επιθέσεις σε βάρος πακιστανών οδηγών ταξί, είμαι κάθετα αντίθετος, άλλωστε οι γνωστοί ελληνάρες που τάχα μου θίγονται από το νόμο Ραγκούση (ενός από τους λίγους σοβαρούς πολιτικούς στην Ελλάδα), είναι οι ίδιοι που μισθώνουν τα ταξί τους σε ανασφάλιστους εργάτες.
    Ας κοιταχτούμε λοιπόν στο καθρέφτη για μια φορά.
    Όπως είμαι κάθετα αντίθετος βέβαια σε μια Ελλάδα που δεν μπορεί να ταΐσει τα παιδιά της, να δίνονται αφειδώς επιδόματα και περίθαλψη και εξτράπρονόμια σε μετανάστες, το θεωρώ βαρβαρότητα έστω και αν φαντάζει ως το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.