Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Με εξαιρέσεις θα εφαρμοστεί η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στα είδη εστίασης

Η συζήτηση για τους φορολογικούς συντελεστές είναι στείρα και αδιέξοδη εάν δεν λύσουμε το ζήτημα του μηχανισμού είσπραξης και απόδοσης ΦΠΑ, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με παραγωγικούς φορείς και κοινωνικούς φορείς με βασικό θέμα συζήτησης το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει.

Τα πάντα συζητούνται γρήγορα και με καλές........

διαθέσεις και αποφασιστικότητα. Τίποτα όμως δεν αναστέλλεται, τίποτα δεν ανακόπτεται όσο διαρκεί η συζήτηση, πρόσθεσε. Αναφερόμενος στη μετάταξη του ΦΠΑ στον τομέα της εστίασης από 1η Σεπτεμβρίου από 13% στο 23% διευκρίνισε ότι ισχύει, αλλά θα ληφθεί ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις εξαγωγικού τουρισμού, ενώ επανεξετάζεται και εκεί όπου κυριαρχεί και η πώληση τροφίμων.

Ο κ. Βενιζέλος παραλλήλισε το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα με ένα νέο καθρέφτη που χρειάζεται η χώρα για να ξαναγνωριστεί με τον εαυτό της. «Είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουμε να ξαναγνωριστούμε μεταξύ μας ως οικονομία, ως αγορά, ως κοινωνία, ως κράτος και ως προς τις σχέσεις κράτους και οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις ο κ. Βενιζέλος ήταν κατηγορηματικός ότι το θα εφαρμοστεί χωρίς παρεκκλίσεις με στόχο τα πέντε δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους. Πιο συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο υπουργός 1,3 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και άλλα 3,3 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους. Η εφαρμογή του προγράμματος απαιτεί κόπο και απόλυτη διαφάνεια, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός, προσθέτοντας ότι κατά προτίμηση μπορεί να δοθεί έμφαση σε αποκρατικοποιήσεις που δεν επηρεάζονται από το χρηματιστήριο.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι στόχος είναι να ανακοπεί η ύφεση και να αλλάξει το κλίμα για την ελληνική οικονομία. Εάν εφαρμοστούν όλα τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί θα είμαστε στους στόχους μας ή έστω εξαιρετικά κοντά στους στόχους μας, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, δίνοντας απάντηση και σε ερώτημα σχετικά με την αναγκαιότητα νέων μέτρων.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.